Ontdek de stripmuren van Middelkerke

De stripmuur van Suske en Wiske werd onlangs toegevoegd aan een mooie reeks stripmuren in dé stripgemeente van de kust. Je kunt ze één voor één ontdekken op deze fietsroute van 11,8 km.

De route

Start: Dienst Toerisme Middelkerke

We vertrekken vanuit het toerismebureau in Middelkerke. Als het weer even tegenzit kunnen we tijdens het schuilen toch even Kusthistories bezoeken. 

Dichtstbijzijnde Kusttramhalte:  Middelkerke De Greefplein

Dichtstbijzijnde parking:  Dagparking René Mouchotteplein (€ 5,- per dag)

Eerste halte: Lucky Luke

Populierenlaan 35

De stripmuur werd op 16 november 2016 ingehuldigd ter ere van de 70e verjaardag van de geliefde revolverheld. Leuk weetje: in 1983 stopte de cowboy met roken en werd de sigaret vervangen door een strootje. De tekening werd gemaakt voor die tijd, dus daarom rookt Lucky Luke nog steeds in de prent!

Tekenaar: Morris

Uitvoering: Art Mural vzw

In de buurt

Barista Koffie en Eethuis Middelkerke

Barista

Als je nog niet goed wakker bent of je een bakje energie nodig hebt voordat je aan de tocht begint, dan is er tegenover het gebouw van de stripmuur Barista, een gezellig koffiezaakje waar je nog snel een dosis caffeïne naar binnen kunt spelen.

Tweede halte: Nero en co

Watervlietstraat 1

Op 6 november 2016 overleed de geestelijke vader van Nero, Marc Sleen. Ter ere van hem werd de stripmuur van Nero en Co gemaakt op de gevel van het politiekantoor.

Tekenaar: Dirk Stallaert

Uitvoering: Art Mural vzw

In de buurt

Normandpark (7 minuten wandelen)

Wil je ook nog even een stukje groen zien op je pad? Doorkruis het Normandpark en vervolg je weg via de Lisbloemlaan naar de volgende halte!

Dronkenput (10 minuten wandelen)

Een simpele, maar leuke attractie in Middelkerke is de Dronkenput. Het is wel even een omweg, maar je bent nu toch in de buurt dus waarom niet eens binnenspringen?

Derde halte: Suske en Wiske

Ijzerlaan 25

De laatste nieuwe aanwinst voor de stripmuurcollectie is de Suske en Wiske stripmuur. Jerommeke, Sidonia, Lambik, Schanulleke en onze favoriete bengels zijn allemaal van de partij! Geestelijke vader Willy Vandersteen zou trots zijn.

Tekenaar: Luc Morjaeu

Uitvoering: Art Mural vzw

Nu is het een stukje wandelen tot de volgende stripmuur, maar geen nood: we blijven in de stripsfeer. Wandel naar de zeedijk, waar er veel andere stripfiguren wachten om je te begroeten! Als je honger krijgt kun je trouwens een lekker hapje eten. 

Onderweg naar Westende kom je 4 Beaufortkunstwerken tegen:

Caterpillar 5bis Wim Delvoye Beaufort Middelkerke Olnetop Nick Ervinck Beaufort Middelkerke
Caterpillar #5bis – Wim Delvoye

Olnetop – Nick Ervinck 

I can hear it Ivars Drulle Beaufort Middelkerke The Navigator Monument Simon Dybbroe Moller Beaufort Middelkerke
I can hear it – Ivars Drulle The Navigator Monument - Simon Dybbroe Møller

Vierde halte: Robbedoes

Strandlaan 1

De stripmuur met Robbedoes en Kwabbernoot was de allereerste stripmuur van Middelkerke! De tekening werd ontworpen op basis van de gevel en is dus volledig op maar.

Tekenaar: Hanco Kolk

Uitvoering: Art Mural vzw

In de buurt

Barenzo

Na zo'n hele toch zul je toch wel zin hebben in een stevige maaltijd. Barenzo ligt tussen de vierde en vijfde halte in en is dus een ideaal plaatsje om even halt te houden en je batterijen terug wat op te laden.

Vijfde halte: Kiekeboe

Duinenlaan 56

Herken je misschien die gele blubber? Geen toeval, want de stad Middelkerke vroeg aan Merho of hij Middelkerke kon weergeven in de tekening. Dit deed hij door het Beaufortkunstwerk Olnetop erin te verwerken. 

Tekenaar: Merho

Uitvoering: Art Mural vzw 

Op de terugweg naar Middelkerke kun je eventueel nog een bezoekje aan Villa Les Zéphyrs brengen voor wat non-strips entertainment. Ben je te voet en wat moe, dan kun je de Kusttram terug naar Middelkerke nemen aan de halte Westende Sint-Laureins.

Download wandelroute

Stripmuurroute Middelkerke

Download de wandelroute 

"Ontdek de stripmuren in Middelkerke"

Download wandelroute

014 De Zandbank