Dingen die je misschien nog niet wist over de Belgische kust

Dingen die je misschien nog niet wist over de Belgische kustGarnaalvisser te paard in Oostduinkerke

1. De garnaalvissers ter paard zijn uniek

De traditionele garnaalvissers te paard die je op momenten kunt bezig zien in Koksijde behoren tot Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Je kunt ze trouwens ook alleen maar in Koksijde bewonderen, nergens anders!

 

 

 

 

Kusttram

2. De Kusttramlijn is de langste ter wereld

Aangelegd in 1885 is de Kusttramlijn met haar 67 km de langste in de wereld. Daar mogen we toch een beetje trots op zijn!

Strandbloemen via AVA

3. Strandbloemen zijn typisch Belgisch

Je vindt ze niet aan de Franse of Nederlandse kust. Het is ook een traditie die waarschijnlijk meer dan 100 jaar geleden begonnen is.

Zelf strandbloemen maken? Hier zijn enkele tips!

 

Foto via AVA

Marvin Gaye foto Wikipedia

4. Marvin Gaye woonde bijna een jaar in Oostende

Daar schreef hij Midnight Love, waar de single Sexual Healing op stond. Je kunt nu trouwens een digitale wandeltour in Oostende doen in het voetspoor van Marvin Gaye.

Eiland Testerep via wikipedia

5. Er was eens een eiland

Testerep (soms verbasterd naar Ter Streep) was een eiland dat zich voor de Belgische kust bevond.  Oostende, Westende en Middelkerke kwamen aan hun naam dankzij hun positie ten opzichte van dit eiland. In het Natuurreservaat Raversyde kun je de oude vissershuisjes die vroeger op het eiland zouden hebben moeten staan.

Meer info over Testerep

Foto via Wikipedia

Hotels Belgische kust Mist

6. Grootste hotelcapaciteit van Vlaanderen

Meer dan 2/3e van de totale hotelcapaciteit van Vlaanderen bevind zich aan de Belgische kust. Is ook wel nodig, want het is ook een van de meest geliefde toeristbestemmingen in eigen land.

Zandsculptuur Australië

7.  Het Zandsculpturenfestival is het grootste ter wereld

In 2010 werd het Zandsculpturenfestival in Blankenberge in het Guinness Book of Records opgenomen als grootste zandsculpturenfestival ter wereld. Zeker een bezoekje waard dan, toch?

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer