Winterse evenementen in Blankenberge

Winterse evenementen in BlankenbergeHet einde van het jaar is weer in zicht en dat betekent gezelligheid ten top in de kerstperiode. Ook in Blankenberge doen ze er alles aan om je in de juiste sferen te brengen. Een kerstmarkt, een ijspiste,  een nieuwjaarsborrel,… In Blankenberge hebben ze het allemaal. Maar deze winterse evenementen stonden bovenaan ons lijstje voor jullie;

Kerstmarkt aan de Jachthaven

Laat je onderdompelen in de Kerstsfeer met deze eerste editie van de kerstmarkt aan de jachthaven van Blankenberge. Met tal van kraampjes, attracties, en heel wat ambiance is er voor ieder wat wils. Ook hier kan je je schaatskunsten nog eens bovenhalen op de aangelegde ijspiste.

Wanneer: Van vrijdag 13 december 2019 t.e.m. zondag 5 januari 2020
Waar: Clubhuis Yachtclub scarphout - Havenplein, 8370 Blankenberge

 

Kersthappening

Ontdek de kersthappening in het Leopold III-plein waarbij de omgeving volledig in de winterse sfeer wordt omgetoverd.  Schaatsen op de ijspiste? No problem! Trek je schaatsen al maar aan. Of kijk je liever toe met een glühweintje in de hand? Dan kan dat zeker met de meest gezelligste kraampjes die de piste omringen.

Wanneer: Zaterdag 14 december 2019 t.e.m. zondag 5 januari 2020
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: van 13u30 -20u00
Vrijdag en zaterdag: van 13u30 -23u00

Prijs: € 5,00 (eigen schaatsen: €4,00)
Waar: Koning Leopold III-plein, 8370 Blankenberge

 

Bel'Lumière 2019

Bel'lumière Blankenberge

Een prachtig winters evenement in de stijl van de Belle-Époque. Een echte must-see wanneer je eens opzoek bent naar die winterse gezelligheid in een unieke sfeer. Ontdek het video- en lichtspektakel aan de Sint-Rochuskerk en laat je verleiden door de talloze lekkernijen die je in de smulkraampjes kan terugvinden.

Wanneer: van 31 januari t.e.m. 1 februari 2020 |  Van 18u00 tot 22u00
Waar: Sint-Rochusplein | Elisabethstraat 24, 8370 Blankenberge

 

Nieuwjaarsdrink

Klinken op het nieuwe jaar terwijl we van een heerlijk borreltje genieten. Daar doen we het toch voor, nietwaar? In Blankenberge vindt de Nieuwjaarsdrink zoals elk jaar plaats op de Grote Markt. Muziek, hapjes en goeie sfeer alom, geen betere plaats om die meteen met die  goede voornemens  te beginnen!

Wanneer: Wo 1 januari 2020 van 16 tot 19 uur
Prijs: Gratis
Waar: Grote Markt, 8370 Blankenberge


Ontdek nog meer winterpret aan de Belgische kust:


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer