Lekkere adresjes aan de kust om te ontdekken in 2019

Lekkere adresjes aan de kust om te ontdekken in 2019De feestdagen zijn nog maar net voorbij en we zijn er weer met een aantal lekkere adresjes aan de kust! We weten toch allemaal dat je je voornemen om wat meer te bewegen en wat minder te eten niet gaat volhouden (of je cheat tenminste eens een keertje omdat je op vakantie bent).

Tijd voor een koffie

Koffie bovenaanzicht met suiker en koekje
1 Cappuccino, 2 Cappuccino, 3 cappuccino,... we zijn niet verslaafd hoor!

Koffieverslaafd? Wij? Nee hoor! We houden gewoon van een lekker bakje troost (of twee, of vier) in een gezellige zaak terwijl de Noordzee in de verte lonkt! Voor de speciallekes gaan we langs bij Expo&Kafie en Albrecht in Oostende: daar hangt er ook een lekker ontbijt of lunch aan vast! Bij bakkerij ’t Kramiekske in Nieuwpoort gaan we niet per sé voor de koffie, want het gebak is daar om je vingers bij af te likken! Oh, en bij Tous Les Gouts in Knokke krijg je trouwens een lekker stukje chocolade bij de koffie!

Verborgen culinaire toppers

Croque op een verhoogje bij Belle Histoire in Wenduine
Wedden dat je nog nooit een croque op deze manier geserveerd kreeg? 

Wanneer we verborgen zeggen, bedoelen we enkele restaurants waar je voorbijloopt zonder te beseffen wat voor lekkers je er kunt eten! DiVino in Oostende is er zo eentje: van buiten is gaat het een beetje op in het stadsbeeld, maar eenmaal binnen kom je terecht in een gezellig en modern restaurant. Fredt in Nieuwpoort-Stad is dan weer een kleinere zaak met lekkere lunchgerechten. Belle Histoire in Wenduine is ook een vaak vergeten adresje, maar toen we er binnen stapten om een croque te eten waren we toch wel heel blij dat we niet verder hadden gelopen!

Lekker loungen

Cocktail bij L'ApereauMimosa cocktail De Promenade Baach Middelkerke
Een cocktail van wereldklasse in Blankenberge of een cocktail met zicht op zee in Middelkerke? Allebei is altijd beter!

Tapas en cocktails, dat is een mooi recept voor een gezellig avondje aan de kust. De Promenade Beach in Middelkerke doet daar ook nog eens een mooi zicht op zee bovenop. Bij L’Apereau in Blankenberge proeven we dan weer van cocktails op topniveau. Lounge en Tapas 44 in Knokke heeft zelfs geen uitleg meer nodig: lekkere tapas en cocktails, here we come!

Nieuwe adresjes

Café Fleur in Blankenberge

Ze komen, ze gaan en er komen er andere: dat is het verhaal van de horeca. Niet enkel aan de kust, maar eigenlijk een beetje overal. Gelukkig laat het vaak ruimte voor vernieuwende concepten, zoals een bloemist die tevens een tearoom is! Café Fleur pikte het idee op in New York en besloot het uit te proberen in Blankenberge.

Café Fleur | Visserstraat 2 | Openingsuren en meer info

Sunset Lounge in Wenduine

In Wenduine zorgt de Sunset Lounge voor een zomers gevoel, maar dan 365 dagen in het jaar. Met Sunset Beachbar als grote broer kan het niet anders dan dat je die beach bar vibe ook in de herfst en winter krijgt!

Sunset Lounge | Zeedijk Wenduine 30 | Openingsuren en meer info

Fauvisme in Oostende

In Oostende komen er zoveel nieuwe dingen bij dat we ze soms niet meer bij kunnen houden. Dus toen we tijdens onze rit van Oostende naar Middelkerke langs nieuwkomer Fauvisme kwamen, sprongen we even binnen om het eens te checken. Zicht op zee: check. Gezelligheid: check. Lekker eten: check!

Fauvisme | Zeedijk 105 | Openingsuren en meer info

Café De Kaai in Nieuwpoort

Café De Kaai in Nieuwpoort is al enkele maanden open, maar we tellen deze zeker nog bij het rijtje van nieuwe zaken aan de kust. De noemer Café krijgt een andere betekenis wanneer je in het lounge-y interieur binnenstapt. In de zomer mag je trouwens ook op het terras je vers gekochte visjes opeten (mits je een drankje koopt natuurlijk).

Café De Kaai | Kaai 30 | Openingsuren en meer info

Han's in Oostende

Gezond zijn doet geen pijn en een lekkere smoothie of salade draagt daartoe bij! Han's in Oostende opende op 22 november 2018 en zorgt voor kleurrijke slaatjes, fruitige smoothies en ook gewoon een lekker bakje koffie. Han's ligt nog op wandelafstand van de zeedijk, maar is een beetje uit het drukke centrum.

Han's | Rogierlaan 64 | Openingsuren en meer info

The Sunrise Shed in Blankenberge

Een lekker bakje koffie, een gezonde smoothie en een mooie tattoo om het mee af te sluiten! The Sunrise Shed in Blankenberge is niet enkel een leuke Zuid-Amerikaans getinte koffiebar, maar ook een tattoosalon. Neen, de tattoo's zijn niet verplicht en worden achteraan in de zaak gezet op een professionele manier, dus als je gewoon een leuk plaatsje zoekt voor een koffie is dit wel een leuk adresje!

The Sunrise Shed | Van Maerlantstraat 73 | Openingsuren en meer info


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer