Op citytrip in Knokke-Heist

Op citytrip in Knokke-HeistHet Saint Tropez van de Belgische kust, zo wordt Knokke wel eens beschreven. Met grootse evenementen zoals de Zoute grand Prix, de Zoute Air Trophy of Knokke Hippique, de vele high-end boutiques en de luxueuze strandbars  is het de naam best waardig. Maar Knokke is zoveel meer dan enkel shoppen en een cocktail drinken op het strand!

Terug naar de natuur

Een ideale manier om de dag te beginnen is met een fikse wandeling, zeker als je op citytrip bent. Hoe kun je anders alles verkennen? Oke, laten we het niet hebben over de scooters en golfkarretjes die je kunt huren in Knokke. Met die dingen kun je trouwens niet de prachtige natuur van Knokke gaan ontdekken.

Het Zwin

Het (waarschijnlijk) bekendste natuurgebied van België is het Zwin natuurpark en daar is een goede reden voor: de uitgestrekte Zwinvlakte is een uitstekende plek om tot rust te komen én om vogels te spotten. In de zomer rijdt de bus tot aan het Zwin, maar in het laagseizoen moet je een goede 30 minuten stappen om er te geraken. Maar kom, als je toch wil wandelen maken die 30 minuten niet meer veel uit.

Zwin Natuurpark | Graaf Léon Lippensdreef 8 | Website

Directeur Generaal Willemspark pad

Een van onze favoriete natuurplekjes in Knokke is het Directeur Generaal Willemspark, in de volksmond wel eens 't bustje van Heist genoemd. Ben je er met kinderen, dan kunnen ze lustig spelen op de speeltuin. Maar gezellig met z'n tweetjes (of gewoon alleen) door het bos en de duinen wandelen van het park is ook een aanrader. Bij mooi weer raden we aan dat je een picknick meeneemt, op voorwaarde dat je nadien alles opruimt tenminste!

Directeur Generaal Willemspark | Elizabetlaan

Een gezonde dosis cultuur

Socorristas de Barritz x-x van Aurora Canero in het Directeur GEneraal Willemspark in Knokke: koppel zittend op een verhoog

Nog iets waar Knokke om bekend staat: de vele kunstgalerijen op de zeedijk en in de stad. Er zijn meer dan 70 kunstgalerijen om te bezoeken, dus een beetje kunstliefhebber zal zeker aan zijn trekken komen tijdens een weekendje in Knokke-Heist.

Een overzicht van de kunstgalerijen in Knokke vind je hier.

Ook in de openlucht zijn er veel kunstwerken te ontdekken. De merkwaardige 'Koppen' van Franz West die het Rubensplein sieren, het Beaufortkunstwerk Beach Castle van Jean-François Fourtou,... Allen zijn het stuk voor stuk prachtige werken die het stadsbeeld van Knokke alleen maar ten goede komen. Onze favoriet? Socorristas de Biarritz x-x van Aurora Cañero oftewel een koppel dat op een hoog bankje uitkijkt over het strand van Heist.

Een overzichtje van alle beelden in Knokke vind je hier.

Interieur inspiratie

 Sun, Sea, Beach tegen een muur in Couleur Locale
Bij Couleur Locale kun je losse letters kopen om je eigen quote mee te maken!

Oké, shoppen maakt een heel groot deel uit van de Knokke Experience, dus we kunnen het niet laten. Er zijn teveel leuke winkels om niet binnen te gaan, en dan hebben we het niet over kledij! Als je interieur een opfrissing nodig heeft, of als je op zoek bent naar dat ene ding dat je woonkamer zal afmaken, dan vind je het misschien wel in Knokke. Winkels zoals Couleur Locale en Babette Mini-Mall geven je interieur een zuiders en zomers tintje terwijl Metamorfozia heel wat leuke quote-plaatjes heeft die je overal kunt ophangen.

Culinaire adresjes

Broodje op een plankje met een quote en een tasje koffie
Bij Babette Mini-Mall krijg je je broodje op een plankje met een mooie quote. 

Na het vele wandelen (of het nu in de natuur was, of van winkel tot winkel) heb je nood aan energie. Wij althans wel! Gelukkig kun je in Knokke op heel wat plaatsen terecht voor een heerlijk ontbijtje, lekkere lunch of diner - al dan niet met zicht op zee. 

Ontdek alle culinaire adresjes in Knokke


Kom je met de trein? Knokke heeft een eigen station, dus je kunt er gemakkelijk met het openbaar vervoer geraken!

Liever met de auto? Ontdek waar je kunt parkeren! 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer