Parkeren in Knokke

Parkeren in Knokke
Bekijk de kaart op ware grootte hier.

Gratis parkeren in Knokke-Heist

Grijze zone - onbeperkt gratis parkeren

In de grijze parkeerzone van Knokke-Heist kun je je onbeperkt gratis parkeren. Deze zone bevindt zich ten zuiden van de Izabellavaart, die de Heistlaan, Westkapellestraat, Natiënlaan en Kalfstraat doorkruist, ongeveer tussen de twee kust- en de twee landelijke deelgemeenten. De straten ten oosten van de Zwinlaan, Bronlaan en Paulusstraat behoren ook tot de grijze zone.  LET OP! In de Zwinlaan, Bronlaan en Paulusstraat kun je niet onbeperkt gratis parkeren.

Blauwe zone - beperkt gratis parkeren

In de blauwe zone van de stad kun je beperkt gratis parkeren en ben je verplicht je parkeerschijf te gebruiken. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de lichtblauwe en donkerblauwe zones.

Lichtblauwe parkeerzone

In de lichtblauwe zone (ten noorden van de Izabellavaart waar geen betalend parkeren van toepassing is) kun je maximum 4 uur parkeren met je parkeerschijf, en dit enkel tijdens de weekends, schoolvakanties en op feestdagen tussen 11:00 en 19:00.  De retributie bedraagt € 30 per dag als je je kaart vergeet te leggen of als je langer dan toegestaan parkeert.

Donkerblauwe parkeerzone

Er zijn verschillende donkerblauwe zones waar je met je parkeerschijf mag staan tussen 11:00 en 19:00:

Op de parkings van sportcentra, het cultuurcentrum en de kerken mag je elke dag maximum 4 uur staan met je parkeerschijf. De retributie bedraagt € 30 per dag als je je kaart vergeet te leggen of als je langer dan toegestaan parkeert.

In de Dorpstraat van Westkapelle en in de K. Mercierstraat in Heist mag je elke dag maximum 1 uur staan met je parkeerschijf. De retributie bedraagt € 30 per dag als je je kaart vergeet te leggen of als je langer dan toegestaan parkeert.

Bij de Shop & Go mag je elke dag maximum 30 minuten staan met je parkeerschijf. De retributie bedraagt € 60 per dag als je je kaart vergeet te leggen of als je langer dan toegestaan parkeert.

Betalend parkeren in Knokke-Heist

 • Oranje
  • Elizabetlaan te Heist
  • Zone rond de Lippenslaan wordt uitgebreid tot aan de kerk
 • Groen
  • Heist en Duinbergen: uitbreiding tot aan de spoorweg
  • Duinenwater tot aan de Isabellavaart
  • Omgeving Gemeenteplein tot Smedenstraat 
  • Omgeving ten zuiden van de Zoutelaan
  • Omgeving van het Oosthoekplein 
 • Blauw
  • Ramskapelle Kerkplein
Bron: parkeren.be
 

Groene parkeerzone Knokke-Heist

Tijdens weekends, schoolvakanties en wettelijke feestdagen kun je tegen € 2,00/uur parkeren tussen 11:00 en 19:00. Een dagticket kost € 10,00.

Oranje parkeerzone Knokke-Heist

In deze zone kun je het hele jaar door elke dag tussen 11:00 en 19:00 maximum 4 uur parkeren aan € 2,00 per uur.

Tickets aangekocht in de oranje zone kunnen ook in de groene zone gebruikt worden. Tickets aangekocht in de rode of groene zones kunnen niet in een andere zone gebruikt worden.

Rode parkeerzone Knokke-Heist

Het hele jaar door mag je hier elke dag tussen 11:00 en 19:00 maximum 2 uur parkeren. Je betaalt € 2,00 voor het eerste uur en € 3,00 voor het tweede uur. 

Parkeergarages in Knokke

Er zijn verschillende parkeergarages waar je je tegen een bepaalde prijs de hele dag (of week) kunt parkeren. 

Parking Evi en Cicu
Parking Stadhuis
Interparking ijzerpark
Interparking Minigolf

Toegankelijk parkeren in Knokke-Heist

Houders van een parkeerkaart voor mindervaliden kunnen in de betalende en blauwe zones op een aantal voorbehouden parkeerplaatsen terecht. Daarnaast geldt er geen beperking van parkeerduur (ook niet op niet voorbehouden plaatsen). Wel moet je in de groene, oranje en rode zones betalen, maar hier geldt: 1 uur betalen, 4 uur parkeren. Voor een hele dag betaal je het zonetarief voor 2 uur. 

Vragen over het parkeerbeleid in Knokke-Heist

Voor eventuele vragen omtrent het parkeerbeleid kun je terecht bij de parkingshop van Knokke-Heist:

Parkingshop

Gemeenteplein 22
050 34 23 06
knokke-heist@parkeren.be

Openingsuren Parkingshop Knokke-Heist

Maandag 9:00 - 12:00    13:30 - 16:30
Dinsdag  9:00 - 12:00    13:30 - 16:30
Woensdag  9:00 - 12:00    13:30 - 16:30
Donderdag  9:00 - 12:00    13:30 - 16:30
Vrijdag  9:00 - 12:00    13:30 - 18:00
Zaterdag  9:00 - 11:30
Zondag  gesloten

Raadpleeg ook steeds de officiële website van Knokke-Heist voor de meest recente parkeerregeling:

Officiële website Knokke-Heist

Belangrijk om te onthouden rond parkeren in Knokke-Heist

 • Als je in de blauwe zone langer dan toegestaan parkeert met je parkeerkaart, krijg je een retributiebon van € 30,00 . Kijk ook altijd op de parkeerautomaten om te zien of je er wel of niet betalend mag parkeren.

Deze pagina over parkeren in Knokke-Heist is louter informatief en dezelfde informatie is  ook terug te vinden op de officiële website van Knokke-Heist. Voor vragen en recente informatie omtrent parkeren en parkeerretributies wend u zich best tot de parkingshop van Knokke-Heist of tot de officiële website. 

Strandverblijf is geen officiële website voor de gemeente Knokke-Heist en verstrekt enkel de informatie die beschikbaar is via de website van de gemeente.

Aanbevolen door Strandverblijf in Knokke-Heist

Ontdek meer

Blogberichten uit Knokke-Heist