Lekker lunchen in Nieuwpoort: 't Kramiekske

Lekker lunchen in Nieuwpoort: 't KramiekskeRuiterstandbeeld 'Men' van Nina Beier voor Beaufort op een golfbreker in Nieuwpoort-Stad met kinderen
Het standbeeld 'Men' van Nina Beier staat rotsvast op de golfbreker in Nieuwpoort-Bad

Nieuwpoort, de kustgemeente waar de stad en het strand het verst uit elkaar liggen. Gelukkig is er de R. Orlentpromenade waarlangs je gezellig kunt kuieren en even kunt genieten van het uitzicht. Of, als je het wandelen een beetje beu bent, dan kun je gewoon de Kusttram nemen! Nieuwpoort stad heeft zo haar charmes, maar Nieuwpoort-Bad is minstens even gezellig. We denken zo aan de Beaufortkunstwerken, de Sint-Bernardushond die de Dienst Toerisme bewaakt en de grote shoppingstraat Albert I-laan. Maar voordat we beginnen met winkelen, hebben we nood aan energie en in Nieuwpoort-Bad zijn er heel wat leuke zaakjes waar je geniet van een lekkere lunch. 

Detailfoto van het interieur van 't Kramiekske in Nieuwpoort: het menu in de vorm van een LP en theepotten die dienst doen als bloempotjes
Dat is niet de plaat van The Trio, maar wel het originele menu van 't Kramiekske in Nieuwpoort!

In de Albert I laan valt meteen de vuurrode gevel van bakkerij 't Kramiekske op tussen de verschillende boetieks. Het is best koud dus het terras staat niet buiten, maar dat is niet erg:  bij het binnenstappen word ik verwelkomd door de zachte en upbeat tonen van jazzmuziek. De toon is meteen gezet en ik zet me aan een tafeltje aan het grote raam. Daar is de lichtinval het beste en ja, zo kan ik wat meer aan people watching doen. 

Het menu? Die staat aan de binnenkant van een platenhoes! Best origineel bedacht en ook hier komt het jazzy thema terug. Ik heb een klein vermoeden dat de eigenaars fans zijn van het genre. Mijn oog valt op de quiches: ik hou van dit soort hartige taartjes en ben altijd blij als het op de kaart staat. Er zijn ook verschillende ontbijtjes, broodjes en warme snacks op de kaart die minstens even lekker klinken, maar mijn gedachten blijven afdwalen naar de quiches. Dus ik neem een stuk met geitenkaas en spinazie. 

Quiche met een slaatje  Quiche met een slaatje detailfoto close-up
Energie in de vorm van een quiche met lekker slaatje

Het duurt niet lang voor ik een warm (en groot!) stuk quiche voor me krijg. Het slaatje bij het gebak is simpel en eigenlijk wat je zeker verwacht, maar de groentjes zijn vers en de dressing is lekker zoetzuur. Honingmosterd dressing misschien? 

De quiche zelf is goed doorbakken en de smaken van de geitenkaas en spinazie gaan heerlijk samen. Akkoord, het is een gekende combinatie, maar dat wil niet zeggen dat het niet mis kan gaan! Er is een juiste balans tussen de smaken en het duurt niet lang voor ik mijn bordje leeg is. Tot op het laatste blaadje sla!

Taarten bij 't Kramiekske
Nog een zoete zonde erbovenop?

Plaats voor dessert heb ik niet meer (ik ben maar een kleine eter en quiche vult redelijk goed), maar de taarten in de toog zien er wel aanlokkelijk uit. Het is dan ook een bakkerij, dus keuze uit verschillende taarten heb je zeker! Als mijn maag niet al gevuld was, zou ik er zeker nog een stukje bressiliennetaart bovenop hebben gedaan (met een tasje koffie erbij natuurlijk).

Jampotjes op een rek bij 't Kramiekske in Nieuwpoort  Flessen drank op een tafeltje bij 't Kramiekske in Nieuwpoort
Als je een lekker souvenir uit Nieuwpoort wil: deze potjes jam zijn te koop!

Mijn conclusie: 't Kramiekske is toch wel één van mijn favoriete hotspots in Nieuwpoort-Bad. Zelfs als je liever thuis ontbijt, kun je er lekkere jam en vers brood gaan kopen, dus het is zeker een adresje om in het achterhoofd te houden. En ook: het is een ideaal plekje om aan people watching te doen.

't Kramiekske | Albert I-laan 259a | Meer info en openingsuren


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer