Trendy adresjes in Oostende

Trendy adresjes in OostendeOostende is een trendy badstad, dat kunnen we niet ontkennen. Er zijn dan ook zoveel leuke plekjes om te ontdekken en soms heb je gewoon niet genoeg tijd om ze allemaal te gaan bezoeken. Ook is de zoektocht soms wel wat irritant. Have no fear: we kozen enkele leuke adresjes voor je uit!

Albrecht

Cactus en pannenkoeken Albrecht Oostende
© Coba photography

Albrecht | Christinastraat 81  | meer info en openingsuren

Wat het is: Een ontbijt- en lunchbar op de hoek van de Christinastraat en de Poststraat waar je echte American Pancakes kunt krijgen. Je weet wel, van die dikkere pannenkoeken waar je na het eten je broeksknoop even moet openzetten omdat ze te lekker waren om te laten staan. Het moderne interieur met wat nostalgische toetsen (het grote jazzportret van de opa van de eigenares is zowat de blikvanger) laat je je meteen op het gemak voelen.

Waarom we hier graag komen: als het nog niet duidelijk was: voor de American pancakes natuurlijk! Al is de warme chocomelk met boterkoekje ook wel heel erg de moeite!

Expo&Kafie

Expo & Kafie interieur 

Expo&Kafie | Van Iseghemlaan 47  | Meer info en openingsuren

Wat het is: een ontbijt- en lunchbar waar kunst en koffie samengaan. De naam is niet zomaar gekozen: er hangen geregeld werken van verschillende kunstenaars en je kunt er ook terecht voor een lekker kopje koffie. 

Waarom we hier graag komen: de comfortabele stoelen en kunst aan de muren. Oh ja, en ook voor de lekkere broodjes!

Bistrot

Bistrot Oostende interieur

Bistrot | Monacoplein 3  | Meer info en openingsuren

Wat het is: een cocktailbar met een mooi aanbod aan tapas en apéro hapjes. Het ligt ook vlak tegenover het Kursaal, dus je bent niet ver van de zee verwijderd én je kunt voor of na de show nog even na gaan drinken.

Waarom we hier graag komen: de edgy sfeer en cocktails! De late night snacks zijn natuurlijk ook wel een pluspuntje.

Mommy's Bastards

Interieur Mommy's Bastards Oostende via Inside.be 
© Inside Design en Interieur

Mommy's Bastards | Dwarsstraat 10  | Meer info en openingsuren

Wat het is: een urban foodbar zoals je ze in metropolen zou tegenkomen. Qua interieur is het wel te vergelijken met de Upstairs Streetwise Kitchen (zie verder), maar het is er knusjes en de kaart heeft heel wat verschillende soorten street food op de kaart staan!

Waarom we hier graag komen: de porky bun. Plain and simple.

De Plekk

De Plekk Oostende interieur 

De Plekk | Groentemarkt 8  | Meer info en openingsuren

Wat het is: een nieuwe koffie-/tapasbar aan de Groentemarkt. Het grote raam is ideaal voor wat people watching of gewoon voor mooi natuurlijk licht als je een foto wil maken voor op Instagram.

Waarom we hier graag komen: de loft-y feel die het uitstraalt. Het is geen opvallende zaak, maar o zo gezellig als je er eenmaal binnenstapt. Groot is het niet, maar de ruimtes zijn optimaal benut en mooi aangekleed! 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer