7 x film kijken aan zee


Aan de kust heb je misschien niet de grootste keuze aan cinema's, maar je hebt er wel een unieke keuze: een authentieke cinema, een cinema waar je maar 1 dag per maand een film kan gaan kijken of films op het strand meepikken in de zomer!

In Oostende heb je natuurlijk de Kinepolis die iedereen wel kent. Het is ook waar de films tijdens het Filmfestival van Oostende worden getoond. Voor wie dus graag voor het bekende gaat is dit altijd wel een optie. Wist je trouwens dat de Kinepolis in Oostende het jongste filiaal is? Het opende in 2007.

Buitenkant Cinema Koksijde met Cinema K-fé terras

Nog een moderne cinema is Cinema Koksijde. Elke avond kun je er terecht voor een filmpje, maar in de weekends, vakanties en op woensdagen kun je er al om 14:00 naartoe voor een filmpje! Voor en/of na de film is een drankje bij Cinema K-Fe ook wel altijd een leuk idee.

In een authentieke cinema

 Cinema Rio De Haan buitenkant

Cinema Rio in De Haan is misschien wel de meest bekende en authentieke cinema aan de Belgische kust: de gerenoveerde cinema werd in 1984 geopend en heeft maar 1 scherm. De nieuwste films meepikken in een nostalgisch kader, daarvoor ben je bij Cinema Rio in De Haan aan het juiste adres. Voor of na de film kun je trouwens ook genieten van een drankje bij het Cinema Café.

Nog een pareltje is Beverly Screens in Knokke. De cinema dateert van 1988 en onderging in 2010 een volledige renovatie, maar dat doet niet af aan de gezelligheid en de nostalgie! Met 4 schermen is er plaats genoeg om te genieten van de nieuwste releases.

Iets exclusiever is Ciné City in Nieuwpoort: elke eerste donderdag van de maand wordt er maar 1 film gespeeld in de enige zaal. 

Op het strand

Filmophetstrand Zeebrugge
© Filmophetstrand

In de zomer is er toch niets leukers dan een filmpje op het strand mee te pikken? Pak je strandstoel, opblaasbed of gewoon handdoek mee en geniet van de film met de Noordzee in de achtergrond! In Zeebrugge wordt er in juli en augustus elke donderdag een filmdagje gehouden bij Icarus Surfclub tijdens Filmophetstrand. Er worden 3 films vertoond: 2 familiefilms en een blockbusterfilm tegen de avond. Op 13 april 2019 en 20 juli 2019 is er ook in De Panne een film op het strand te zien tijdens Cinébeach. In de grote tent geniet je dan van 2 films.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer