Champagne proeven aan zee

Champagne proeven aan zeeAan de Belgische kust genieten met een lekker glaasje bubbels? Champagne is een geliefde drank in de kustgemeentes, en niet enkel als er iets gevierd moet worden! Rond de bruisende drank worden in verschillende kustgemeentes vaak evenementen georganiseerd.

Champagnefestival | Oostende, Bredene & Nieuwpoort

Het Champagnefestival werd door een aantal champagneliefhebbers uit Bredene in het leven geroepen en na een tijdje deden ze ook jaarlijkse edities in Oostende en Nieuwpoort. 3 dagen lang kun je genieten van champagne, gastronomische gerechtjes, kunst, optredens en meer! Afsluiten doen ze telkens met een champagneontbijtje!

Champagnefestival Oostende

Het Champagnefestival in Oostende gaat door in de Hippodroom

  • Vrijdag 15 maart 2019 van 17:00  tot 22:00
  • Zaterdag 16 maart 2019 van 10:00 tot 22:00
  • Zondag 17 maart 2019 van 9:00 tot 18:00

Website

Champagnefestival Bredene

 Het Champagnefestival in Bredene gaat door in het MEC Staf Versluyscentrum.

  • Vrijdag 11 oktober 2019
  • Zaterdag 12 oktober 2019
  • Zondag 13 oktober 2019 

Website

Champagnefestival Nieuwpoort

 Het Champagnefestival in Nieuwpoort gaat door in de Vismijn en in het tweede weekend van december.

Exacte data volgen nog

Website

Champagneweekend | Middelkerke

In Middelkerke is er in november het jaarlijkse Champagneweekend: je kunt dan niet enkel 3 dagen lang genieten van optredens en een glaasje bubbels in Sporthal De Branding, maar ook van verschillende Champagnemenu's in deelnemende horecazaken. Pluspuntje: bij de toegangsprijs zit een uniek champagneglas dat je nadien mee naar huis mag nemen!

Lees meer over het Champagneweekend in Middelkerke

Boulevard De Champagne | Oostende

In Oostende kun je in november ook genieten van de beste champagnes! Tijdens Boulevard De Champagne word het Thermae Palace omgetoverd tot een champagneparadijs met verschillende champagneboeren die er hun beste producten komen tonen, verschillende champagnedegustaties, lekkere hapjes, live lounge muziek én een champagneontbijt op zondag. De inkom bedraagt € 5,-, maar in ruil krijg je wel een uniek degustatieglas!

Exacte data volgen nog

Champagnewandeling | De Panne

Hou je van wandelen én champagne? Dan is de Champagnewandeling in De Panne ideaal! In de eerste helft van juni organiseert de gemeente een themawandeling van 8 km waarbij je al de mooiste plekjes van de kustgemeente kunt zien. Er zijn 5 stops: een aperostop, een voorgerechtstop, een hoofdgerechtstop, een kaasbordstop en een dessertstop! Inschrijven is verplicht!

De Champagnewandeling gaat door op 15 en 16 juni 2019 en is momenteel volgeboekt. Hou www.champagnedepanne.be in de gaten indien er annulaties zijn of plaatsjes vrijkomen!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer