Hotspot: Albrecht Food & Coffeebar in Oostende

Hotspot: Albrecht Food & Coffeebar in OostendeAlbrecht bestaat nu ondertussen al een jaartje in Oostende en is een van mijn favoriete hotspots in De Stad Aan Zee. Er zijn zoveel leuke koffieadresjes om bij langs te gaan, maar Albrecht heeft een plaatsje veroverd in mijn top 3.

Waarom Albrecht?

Shoppen in Oostende is een van de meest geadverteerde activiteiten in de stad. In de Kapellestraat kun je immers naar hartelust winkelen bij zowel grote ketens als kleinere boetieks zoals Ferm en Blush. Als de honger toeslaat heb je ook keuze te over, maar in alle rust iets eten in de drukke winkelstraat loopt niet altijd van een leien dakje.

Ingang Albrecht Oostende

De eerste keer dat ik Albrecht tegenkwam was toen ik een zijstraat van de Kapellestraat insloeg, een parking over wandelde en op de hoek van de Christinastraat en de Ooststraat in grote letters ALBRECHT zag staan. De gevel was niet nieuw, maar had wel iets nostalgisch.

American Pancakes

Albrecht Oostende Menu detail

Pannenkoeken eten aan de Belgische kust, dat is iets wat bijna iedereen als kind deed. Flinterdunne flensjes met confituur, choco of suiker, dat kan ik ergens in de diepte van mijn geheugen opvissen. Bij Albrecht pakken ze het iets anders aan: dikke authentieke American Pancakes ( je weet wel, van die dikke pannenkoeken) met véél vers fruit en wat meer. Het voordeel? Je hebt ze in verschillende smaken! Natuur, met blauwe bessen, red velvet of Elke’s (de eigenares) favoriet: de browniepancakes. Je zult dergelijke pannenkoeken nergens anders vinden in Oostende!

Suggestie van de dag: Bagel Salade

Suggestiemenu Albrecht Oostende interieur

Omdat ik zin heb in een iets lichtere (en wat minder zoete) lunch, ga ik voor een van de suggesties van de dag: de Bagel Salade. Die stond mooi in het lijstje op het krijtbord die de plaats van een deur inneemt in de deuropening.

Albrecht Oostende Zithoekje met kussentjes aan het raam  Zitplaats aan het raam van Albrecht in Oostende

Het is niet alleen voor het eten dat ik hier kom: de gezellige zithoekjes aan het raam en de creatieve invulling van het decor doen eerder denken aan een café dat je in een wereldstad als Parijs of Londen zou tegenkomen in plaats van in het Belgische Oostende. Het zithoekje aan het raam is de perfecte plek om zowel bij regen als bij zon weg te dromen of te babbelen met een vriendin. Fotogeniek is het alvast!

Bagel Salade suggestie Albrecht Oostende met verse groenten en fruit

Chef Paula staat in de keuken en maakt al het lekkers klaar dat op de kaart staat. De Bagel Salade die ik besteld had bleek een bonte verzameling van verse groenten en fruit te zijn én een bagel met een spiegeleitje, knapperig gebakken spek, een sneetje kaas en mosterd. Ik ben geen grote mosterdfan, maar de smaak ging verrassend goed bij de andere smaken.

Albrecht Oostende visitekaartje quote

Volgende keer als ik bij Albrecht in Oostende ben ga ik misschien voor de all day long breakfast classics, of misschien de brownie pancakes. Of voor de dagverse taart. Of voor alles! Onder de leuze ‘The more you weigh, the harder you are to kidnap’ zijn meer bezoekjes aan Albrecht zeker geen slecht idee!


Meer info en openingsuren van Albrecht Oostende

Like Albrecht Food & Coffeebar  op Facebook!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer