Zo maak je zelf een vlieger

Zo maak je zelf een vliegerZelf een vlieger in elkaar knutselen met je kind? Zo moeilijk is het niet!

Wat heb je nodig?

  • Een plastic zak (een stevigere dan de kleine witte plastic zakjes van in de winkel)
  • Plakband (eentje met een kleurtje maakt het nog leuker!)
  • 2 lichte stokjes met een diameter van ongeveer 5 mm
  • Touw (visdraad is het lichtste)
  • Een stukje hout om het touw rond te draaien
  • Een meetlat, schaar, stiftje en mesje. Deze laatste moet sterk genoeg zijn om de stokjes te snijden.
  • Een snijmat of een oppervlak om op te knutselen

Werkwijze

Stap 1Pak de plastic zak en knip een driehoek uit zoals op de afbeelding. Wanneer je de driehoek open plooit krijg je een mooie ruitvorm.

Stap 1

Pak de plastic zak en knip een driehoek uit zoals op de afbeelding. Wanneer je de driehoek open plooit krijg je een mooie ruitvorm.

Stap 2Pak de stokjes en maak een kruis. Geen paniek als de stokjes even lang zijn: we moeten ze nog korter maken om op de ruit te passen. Maak de stokjes aan elkaar vast door met touw de plek waar ze kruisen te omwikkelen.

Stap 2

Pak de stokjes en maak een kruis. Geen paniek als de stokjes even lang zijn: we moeten ze nog korter maken om op de ruit te passen. Maak de stokjes aan elkaar vast door met touw de plek waar ze kruisen te omwikkelen.

Stap 3Leg het kruis op de plastic ruit die je hebt uitgeknipt en snij de stokjes op maat van de ruit. Bevestig daarna de stokjes aan de ruit met een stukje plakbank. Om het extra te verstevigen kun je de plakband omplooien.

Stap 3

Leg het kruis op de plastic ruit die je hebt uitgeknipt en snij de stokjes op maat van de ruit. Bevestig daarna de stokjes aan de ruit met een stukje plakbank. Om het extra te verstevigen kun je de plakband omplooien.

Stap 4Rijg de draad door een naald en (met de stokjeskant naar boven) maak voorzichtig een gaatje bij de kruising. Haal de draad dan weer aan de andere kant van de kruising terug en trek het touw door tot er nog een klein stukje is waarmee je een knoop kan maken. Dit is de lijn waarmee je de vlieger in bedwang houdt.

Stap 4

Rijg de draad door een naald en (met de stokjeskant naar boven) maak voorzichtig een gaatje bij de kruising. Haal de draad dan weer aan de andere kant van de kruising terug en trek het touw door tot er nog een klein stukje is waarmee je een knoop kan maken. Dit is de lijn waarmee je de vlieger in bedwang houdt.

Stap 5Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen.

Stap 5

Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen.

Stap 5Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen. Stap 5Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen. Stap 5Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen. Stap 5Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen. Stap 5Met de overschotten van de plastic zak kun je linten maken die je aan de vlieger kunt plakken. Het touw wikkel je best om een houten stokje, zo kun je de vlieger hoger en lager laten vliegen.

Je kunt de vlieger ook in een andere kleur spuiten als de plastic zak er iets te goedkoop uitziet. Misschien een leuke felle rode kleur? Je kunt de plastic zak natuurlijk ook vervangen door papier of stof.

Ontdek hoe je ook zelf strandbloemen kunt maken!


Heb je deze tutorial uitgeprobeerd? Stuur ons een mailtje met foto's via hallo@strandverblijf.be en wie weet posten we jouw creatie op onze Facebookpagina!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer