11 juli aan zee: vuurwerk en feest!


Het Feest van de Vlaamse Gemeenschap op 11 juli wordt in verschillende kustgemeenten goed gevierd: muziek, vuurwerk en ambiance worden alvast gegarandeerd! Maar wat valt er zo allemaal te doen aan zee? Niet alles is in het kader van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, maar dat betekent niet dat je niet kunt gaan genieten!

De Panne

Op de markt van De Panne start de Choco Gang om 19:30 het feest en zorgt ervoor dat kinderen kunnen dansen en springen op gekende liedjes. Daarna is het de beurt aan Straffen Toebak, die bekende Nederlandstalige covers brengt. Om 23:00 zak je best af naar de zeedijk om het groots vuurwerk mee te pikken!

Tip: je kunt trouwens ook een ritje maken op het reuzenrad! Als je geluk hebt, zit je misschien wel helemaal aan de top wanneer het vuurwerk begint.

Koksijde - Oostduinkerke

De zeedijk van Oostduinkerke is ook een place to be tijdens het Feest van de Vlaamse Gemeenschap: om 21:00 kun je swingen op bekende covers die gebracht worden door een coverband. Vervolgens kun je om 23:00 het vuurwerkspektakel bekijken.

Oostende

Dit jaar experimenteert Oostende met geluidsarm vuurwerk voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Op het strand van Mariakerke wordt je dan getrakteerd op een vuurwerkspektakel én een grootste laser- en lichtshow, aangevuld met muziek. Afspraak om 23:00 op het Strandplein in Mariakerke!

De Haan

Geen vuurwerk in De Haan, wel een tof jazzconcert in park La Potinière! Rony Verbiest brengt een eerbetoon aan Paul Desmond om 19:30, maar je kunt elke donderdag tot 29 augustus een jazzconcert in het park meepikken.

Blankenberge

Op het Sint Rochusplein kun je op 11 juli je ogen uitkijken op de Kunst- en Ambachtenmarkt voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Van 10:00 tot 18:00 zullen verschillende verkopers je hun zelfgemaakte producten kunnen verkopen. Maak er nadien zelf een feestje van in een van de strandbars in Blankenberge!

Zeebrugge

In Zeebrugge doen ze niets speciaals voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap, maar je kunt wel een filmpje meepikken op het strand! Tijdens Film Op Het Strand kun je een van de volgende films meepikken

  • De Grote Boze Vos en Andere Verhalen - 14:00
  • Toen mijn vader een struik werd - 16:00
  • Beautiful Boy - 20:00

Knokke-Heist

In CC Scharpoord in Knokke gaat dit jaar de 11 juli viering door. Günther Neefs geeft er een optreden en zorgt voor de nodige ambiance. Inkom is € 2,-, dus je bent geen fortuin kwijt!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer