Afkoelen aan de kust


De beste remedie tegen een hittegolf? Afkoelen aan zee! Het water van de Noordzee is koud genoeg om te zorgen dat je niet oververhit raakt en je geniet van een gezellig dagje aan zee. Win win situatie, toch? We geven je nog enkele tips mee om nog meer af te koelen aan de kust.

Zoek verkoeling in de zee

Met de blote voeten (of tenminste met teenslippers, want die kleine pieterman is vernijnig!) langs de waterlijn lopen of een verfrissende duik nemen kan al wonderen doen! Wil je liever iets actiever? Probeer dan eens een nieuwe watersport uit! SUP'en, wakeboarden, surfen,... bij de beachclubs aan de kust heb je genoeg keuze om te verfrissen én actief bezig te zijn.

Ontdek de beachclubs aan de kust

...of in een zwembad

Sportoase Duinenwater Glijbanen Knokke

Kan je het echt niet aan om in de zon te zitten op het strand? Er zijn gelukkig heel wat binnenzwembaden aan de kust! Bij Sportoase Duinenwater kun je bijvoorbeeld niet enkel baantjes trekken, maar ook sjeezen van de glijbaan en zwemmen in het plezierbad. Het is natuurlijk ook ideaal voor kinderen: de kinderzwembadjes zijn leuker en veiliger voor de allerkleinsten.

Ontdek nog meer zwemparadijzen aan de kust

Eet een ijsje

Ijsje op het strand van Blankenberge

Een crème glace'ke eten op de zeedijk kan bij warm weer wel eens voor een smosboel zorgen! Maar het koelt wel lekker af tenminste. In Knokke kun je nu zelf je eigen Magnum ijsje maken en op de zeedijk kun je eens een Hawaïaans ijsje proeven. Dat is gewoon schaafijs met een smaakje, maar dan zijn Calipo's ook, of niet?

Waar kan ik lekkere ijsjes eten?

Drink voldoende water

Cocktail Knokke Siesta Beach

Op het strand zijn er verschillende waterfonteintjes te vinden, dus zorg zeker dan je een hervulbare drinkbeker bij hebt! Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven met warm weer, dus een dagje in een strandbar zitten kan ook geen kwaad. Ga misschien toch voor een mocktail,  zo voorkom je dat de alcohol toeslaat én heb je toch het gevoel dat je een lekkere cocktail aan het drinken bent. Staat trouwens ook leuk op Instagram!

Waar zijn die strandbars?

Zoek de schaduw op

Japanse Tuin Oostende

Die betonnen muur aan de zeedijk waar sommigen het over hebben? Die zorgt voor heel wat schaduw, en dat is meer dan welkom op warme dagen. Wil je toch graag op een zachte ondergrond genieten van het mooie weer? Dan is een plekje in het park zoeken geen slecht idee! De bomen bieden meer dan genoeg beschutting en je voelt je al snel één met de natuur.

Parken aan de kust

Zorg voor een briesje

Rodeo De Panne Amfibieboot Strand

Als de wind het laat afweten, zorg er dan zelf voor! Met een boottochtje op zee bijvoorbeeld. Of je nu graag traag of snel over het water vaart, er zijn genoeg mogelijkheden om met een bootje de kust te verkennen!

Boottochten aan de kust

 

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer