Dé bucketlist voor een herfstvakantie aan zee met kinderen

Dé bucketlist voor een herfstvakantie aan zee met kinderenDe herfstvakantie, elk jaar opnieuw zorgt deze voor een uitdaging om de kids op een leuke manier te entertainen. Heb je nog geen idee waar naartoe? Denk dan eens aan onze prachtige Belgische Kust! Wij hebben je enkele activiteiten opgesomd die je AB-SO-LUUT moet doen aan zee dit jaar. Dus neem deze bucketlist bij de hand en ga op pad!

1. Herfstparcours in het Zwin.

 

Ja het lijkt misschien wel een cliché maar het Zwin is een plaats waar zowel jong en oud nog iets kunnen bijleren. Heerlijk genieten van een wandeling en ondertussen enkele leuke weetjes opsteken over de natuur…Leuk toch? Het Zwin heeft tijdens de herfstvakantie enkele leuke activiteiten en begeleide wandelingen georganiseerd. Ook voor de kinderen zitten er enkele leuke verrassingen bij. We geven jullie het volledige programma mee;

Elke dag van 26 oktober 2019 t.e.m. zondag 3 november 2019

10u30 - 16u30
  • Voederhut: Zwingids aanwezig
  • Kijkhut: Zwingids aanwezig
  • Labohut: Zoetwaterlabo met Zwingids
  • Kijkcentrum: herfstblad knutselen van klei
11u00 - 12u00
 • Onthaalplein: Proevertje soep aangeboden door Zwinbistro The Shelter
11u15 - 16u00
 • Kijkcentrum: Zoutwaterlabo met Zwingids
13u30 - 16u30
 • Ringhut: Maken van voederkettingen.
 • Zwinshop - verhaalhoekje: Herfstverhaal - Waar blijft de herfst?

Adres: Het Zwin | Graaf Léon Lippensdreef 8, 8300 Knokke-Heist
Prijs: Kinderen -6 jaar € 0,00 | Kinderen tussen 6-17 jaar €5,00 | Volwassenen € 12,00

Meer info en ticket boeken kan via zwin.be/nl/herfstparcours

2. O.S Zeemonsters: Museumspel voor heel de familie in het NAVIGO-museum

 

Oh nee… een visser in nood! Hij zit op zee zonder enige navigatie en dat terwijl er enkele zeemonsters zich schuilhouden in het water! Breng samen met heel de familie de visser in nood weer veilig thuis. Je krijgt een zeekaart en enkele leuke en spannende opdrachten die je tot een goed eind moet brengen. Een unieke activiteit waarbij je de kinderen zeker een poosje zoet mee houdt. En geef toe, ook voor volwassenen klinkt dit ergens toch nog wel een beetje spannend!

Adres: NAVIGO-museum | Pastoor Schmitzstraat 5, 8670 Oostduinkerke
Voor meer informatie: www.navigomuseum.be

3. Schelpjes rapen op het strand

 

Dé activiteit die elk kind aan zee schitterend vindt is ‘schelpjes rapen’. Van de mooiste, tot de grootste of de meest zeldzame. Geen kind kan er genoeg van krijgen. En het goede nieuws is dat je ze overal op het strand kan vinden. Dus kies voor jezelf een gezellig plekje uit en maak er een familiegelegenheid van. Gewapend met wat regenlaarsjes en een emmertje zullen er vast mooie vondsten tussen zitten.  Je kan er achteraf ook samen met het gezin een kunstwerkje van  proberen te maken. Geen inspiratie? Neem dan eens een kijkje op onze blog ‘6 leuke knutselwerkjes met schelpen’.

4. Een kinderfestival bezoeken

Tijdens de herfstvakantie kan men talrijke evenementen terugvinden voor de kinderen. Zo ook aan de Belgische kustlijn. Naast de talrijke Halloweenactiviteiten zijn er ook kindvriendelijke festivalletjes die men kan bezoeken, elk in hun eigen thema. Hierbij enkele voorbeelden;

doggie

‘Er was eens…’ | van 26/10/19 – 31/10/19 | Leopoldpark, Oostende

De zevende editie van ‘Er was eens…’, opnieuwe een prachtig en uniek evenement voor jong en oud tijdens de herfstvakantie.

Lees er meer over via onze blog: Herfstvakantie in Oostende 'Er was eens...' of bezoek debsite: www.erwaseens.be
blue universe japan

Het spruitenfestival | van 30/10/19 – 3/11/19 | Cultuurcentrum Scharpoord, Knokke-Heist

De eerste editie van het Spruitenfestival in Knokke-Heist! Betaal voor allerlei leuke activiteiten met spruitjes!

Lees er meer over via onze blog: Herfstvakantie in Knokke-Heist 'Het Spruitenfestival' of bezoek de website: knokke-heist.be/spruitenfestival

wallpaper-venice-amazing-landscape

Herfst in Middelkerke met draakje Otis | van 26/10/19 -3/11/19 | Middelkerke

Een hele week vol aan herfstactiviteiten voor alle kleine drakenjagers in Middelkerke. Draakje Otis neemt de kleintjes mee op een leuk avontuur!

Lees er meer over via onze blog: Herfst in Middelkerke drakendorp met draakje Otis of bezoek de website: www.middelkerke.be

 

5. Goolfy blacklight Minigolf

Zijn er grote wolken op komst? Dan moet je zeker en vast eens het indoor golfterrein van Blankenberge gaan bezoeken. Goolfy is een ware streling voor het oog met zijn ‘glow in the dark’ sculpturen, maar het is een nog groter speelplezier met een parcours van maar liefst 11 holes. Oplichtende balletjes en spectaculaire achtergrondgeluiden zullen je de ogen doen opentrekken. Zit er een wedstrijdje met de kinderen aan te komen? Moge de beste winnen! Koppel je bezoekje daarbij ook gerust aan het Sea Life aquarium dat nabij gelegen is en dan heb je er zeker en vast een fantastische dag op zitten!

Adres: Sportland | Zeedijk 122, 8370 Blankenberge
Prijs: standaard € 6,00 | kinderen kleiner dan 1m25 gratis
Meer info via sportland.be

6. Een pannenkoekje eten op de dijk.

Pure nostalgie en gezelligheid. Even lekker weer die batterijen opladen tussendoor moet zeker lukken met een pannenkoekje en een warme chocomelk.  Bij ‘t Genieterken’ in Oostduinkerke bijvoorbeeld kan je terecht voor een leuke snack terwijl de kinderen zich kunnen uitleven op de strandspeeltuin. Kinderen blij…Ouders ook blij.

Adres: ’t Genieterken | Zeedijk 492, 8760 Oostduinkerke
Bezoek hun facebook:  t'Genieterken

7. Zeehonden spotten tijdens een rondvaart

Welk kind droomt er nu niet van om zeehonden te gaan spotten? Samen op de boot ronddobberen in een natuurreservaat. Aangezien de zeehonden redelijk nieuwsgierig zijn komen ze ook vlak tot aan de boot. Dat kan enkele mooie fotootjes opleveren, nietwaar?  Met de ‘Knokke boat zeehonden discovery’ blijf je zo’n 15 min ter plaatse en krijg je een glaasje champagne of kinderchampagne aangeboden.

Adres: Knokke Boat Zeehonden Discovery | Rederskaai 1, 8380 Zeebrugge
Meer info via www.knokkeboat.be


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer