Bewaakte hondenstranden in Middelkerke
Populaire artikels over de Belgische Kust

Bewaakte hondenstranden in MiddelkerkeMiddelkerke is vanaf de zomer twee hondenstranden rijker! Maar niet zomaar hondenstranden, nee hoor. Wel twee die zoals alle andere stranden bewaakt zullen worden door redders. En dat, lieve mensen, wil zeggen dat je vanaf nu ook in die bewaakte zones een frisse duik mag nemen in het water én tevens ook gezellig mag vertoeven met je hond.

Wandelen én zwemmen aan zee met je hond

Een familie uitstapje geldt vanaf nu dus ook écht voor heel de familie! Een schitterend initiatief van Middelkerke dat volgens ons vele hondenliefhebbers zal aantrekken. Ook wij zijn volledig mee met het idee. Bij onze volgende daguitstap naar zee gaat Bubbels (Ja zo heet onze hond) zeker mee. Zandkasteeltjes bouwen op het strand, zonnebaden, frisse duik nemen in het water en dat terwijl we ons geen zorgen hoeven te maken over de tijd die onze trouwe vriend alleen thuis zit. Een heerlijke gedachte toch!

Viervoeter mee op daguitstap

Waar moet je binnenkort zijn? De vroegere Camping Crystal Palace en de Krokodille worden omgetoverd tot een safe-zone voor mens én hond. Honden moeten wel worden aangelijnd. Heb je ook zin om er een volledig daguitstapje van te maken? Dan geven we hieronder nog enkele leuke restaurantjes mee waar je terecht kan met je huisdier:

Piccolo
De Lanteirne (Westende)
Riviera
Kromme Elleboog
Crème de la Kreem

Waar mag je met de hond komen?

  • Op de strook vanaf het strandhoofd ten westen van de bewaakte zone 'Christal Palace' (ter hoogte van het verlengde van de Idyllelaan) en verder in westelijke richting tot de grens met Stad Nieuwpoort.
  • Op de strook vanaf het strandhoofd ten oosten van de bewaakte zone 'Carlton' (ter hoogte van het verlengde van de Sluisvaartstraat) en verder in oostelijke richting tot de grens met de Stad Oostende. De honden mogen er vrij rondlopen.

Ook in de andere kustgemeenten kan je terecht met je viervoeter op de speciaal uitgekozen hondenstranden. Deze zones zijn echter wel nog geen zwemzones.

Waar kan ik naartoe met mijn hond?


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer