Vier Carnaval aan de kust
Featured op strandverblijf

Vier Carnaval aan de kust



Op 11.11.2023 ging het carnaval seizoen van start, maar de echte feestelijkheden komen pas vanaf januari 2024 naar boven. Ook aan de kust!

Meefeesten met de carnavalstoet

Carnaval in Blankenberge moet zeker niet onderdoen. Op 11 februari 2024 zorgt een parade vol kleuren en gezang ook hier voor de juiste sfeer. Op 12 februari 2024 volgt de kinderstoet die speciaal voor en door de kleinsten tot stand komt.

Je kan er ook voor kiezen om op zondag 11 februari 2024 naar Oostduinkerke te trekken. Want ook daar staan prachtige wagens, carnavalgroepen en muziekcorpsen klaar om je in de carnavalsfeer onder te dompelen. Voor nog meer carnavalspret in Koksijde, neem een kijke in onze blog Oostduinkerke Carnaval!

Knokke-Heist viert Carnaval meteen met een vierdaagse. Van 10 tot en met 13 februari 2024 zorgen talrijke evenementen en festiviteiten voor de juiste gezelligheid. In onze blog Carnaval in Heist vind je het hele programma.

Het eerste weekend van maart is Oostende aan de beurt. Dan kan je alle 10 carnavalsverenigingen van de stad aan het werk zien in de jaarlijkse parade. Het volledige programma ontdek je hier.

In Lombardsijde vindt op 10 maart 2024 de jaarlijkse Ezelcavalcade plaats: het carnavalsdorp van de kust eert daarmee de geschiedenis van de polderboeren die hun producten met ezels naar de markten brachten. De stoet zelf bestaat uit zo'n 50 wagens en verschillende muziekkorpsen. De stoet komt langs de straten van Westende en Lombardsijde en eindigt met een doortocht op 'de platse in Lombardsijde'.

De Panne is daarna aan de beurt met op 24 maart 2024 een grote carnavalstoet.

Duik er in!

De echte carnavalvierders onder ons zakken op 17 februari 2024 af naar Blankenberge voor de enige echte Carnavalsduik. Verkleed je op de meest originele manier en vergezel honderden anderen in een duik in het ijskoude water. Durf jij het aan?

Alaaf!

Zoals je ziet hoef je niet stil te zitten tijdens het plezantste seizoen aan de Belgische kust. Er is overal wel iets leuk te doen of te zien. Rest ons enkel nog op gepaste wijze af te sluiten: Alaaf Alaaf!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer