Spelletjes op de trein naar zee

Spelletjes op de trein naar zeeMay the odds be ever in your favour

Het is zover: eindelijk een weekendje met vrienden en vriendinnen aan zee! Eerst nog de treinrit overleven. Maar niet getreurd: hier zijn enkele leuke spelletjes om de tijd te verdrijven (of je rit nu lang of kort is).

Trein bingo

Je komt van alles tegen op je treinreis, dus maak er een spel van! Je hebt enkel pen en papier nodig. Teken een raster van vijf kolommen en vijf rijen en schrijf in elk vakje iets wat je hoogstwaarschijnlijk zult tegenkomen (bijvoorbeeld maïsveld, paarden,...). Laat het middelste vakje leeg: dat is de joker. Tijdens de reis kun je de dingen aankruisen die je ziet en de eerste die een rij afgestreept heeft, is de winnaar! Bepaal zelf de prijs: trakteer hem of haar op een drankje in één van de hippe strandbars of op een frisse duik in het water! Is er geen winnaar? Hou de kaarten bij voor de terugreis.

Pro tip: maak de bingokaarten op voorhand of print enkele leuke templates van het internet.

Boekbeschrijving

Laat een boek het leven van je vrienden beschrijven: neem eender welk boek mee op de trein en zeg bijvoorbeeld "De eerste zin op pagina 25 beschrijft je liefdesleven" of"De laatste zin op pagina 34 beschrijft je toekomstige partner". Geef het boek aan een van je vrienden en laat hem of haar de zin hardop voorlezen. Soms houdt het misschien geen steek, maar het kan hilarische resultaten opleveren.

Pro tip: met een zoetsappig keukenromannetje krijg je de beste beschrijvingen.

Wie/wat ben ik?

We leven in een smartphonetijdperk en gebruiken deze vaak om de tijd te verdrijven. Maar in plaats van in je eentje op je GSM te zitten, kun je een spelletje spelen met je vrienden. Op de App store en de Google Play store zijn er namelijk tal van spelletjes die je met je vrienden via je smartphone kunt spelen. Enkele voorbeelden zijn Heads up! (iOS, Android), Party Doodle (iOS, Android) en Evil Apples (iOS, Android).

Pro tip: neem een externe lader mee voor het geval het te leuk wordt en je batterij leeg raakt.

Met de trein naar zee ?

Wil je de vakantie goed beginnen en je hebt geen zin in files ? Neem dan dus de trein naar zee!  

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer