3 fiets- en wandelroutes in de Panne die je moet gedaan hebben
Featured op strandverblijf

3 fiets- en wandelroutes in de Panne die je moet gedaan hebbenIn de straten van De Panne en Adinkerke is de fietser, wandelaar én kunstliefhebber op zijn gemak.
Met ‘Kunst in de straat’ met als thema ‘Deel me je droom!’ brengt de dienst Cultuur van De Panne 3 leuke  wandel- en fietsroutes in De Panne en Adinkerke naar je toe die je te voet of op de fiets doorheen de kustgemeente loodsen.

Zo kun je in de Street art route de krijtkunst van artieste Sonja Mazereel en de boeiende composities  van graffiti kunstenaars Tom Slambrouck, Matthias Michiels, Lucas Temmerman, Han Coussement en Marion Beeck bewonderen. Door de oude foto’s op winkelruiten en op een aantal nutsvoorzieningskasten kun je dan weer terug in de tijd duiken op de "Retro  en De Panne van toen route"!

Kunst in de straat – Junior editie

Ook in het voorjaar van 2021 blijven de straten van De Panne en Adinkerke gevuld met kunst en kleur. Ga samen met je kinderen leuk wandelen door De Panne en Adinkerke of neem je liever de fiets?

De gekende fiets- en wandelroutes in De Panne worden in het voorjaar van 2021 aangevuld met meesterwerkjes van jonge Pannese artiesten in de "Junior route". In het kader van Kunstendag voor Kinderen kropen zij in hun penseel om hun dromen en verlangens voor 2021 te schilderen. Laat je onderdompelen in de betoverend mooie resultaten achter de ruiten van de handelszaken in De Panne.

Wandel- en fietsroute 1 – Retro route in De Panne

Saaie nutsvoorzieningskasten werden omgetoverd tot vensters naar De Panne van vroeger met pareltjes uit het archief van ‘De Panne verbeeldt’. Ontdek op 16 verschillende locaties in De Panne deze oude foto’s en duik terug in de tijd en ontdek hoe De Panne er vroeger uitzag!

De locaties kun je ook terug vinden aan de hand van de gele punten op de kaart.

Wandel- en fietsroute 2 – Street art route in De Panne

Street art route in De Panne

Scan de QR code met de ErfgoedApp om de Street art tour in De Panne en Adinkerke te starten. Je kunt alle kunstwerken ook terug vinden via de algemene kaart door de groene punten te bezoeken.

Download de kaart 

Wandel- en fietsroute 3 – Monumentenroute in De Panne

Monumentenroute in De Panne

Monumentenliefhebber? Scan dan de QR code met de ErfgoedApp om de monumentenroute van De Panne en Adinkerke te starten.

Je komt tijdens deze wandeling of fietstocht doorheen De Panne en Adinkerke alles te weten over een aantal permanente monumenten in De Panne en Adinkerke. Je kunt alle monumenten ook terug vinden op de kaart door de blauwe punten te bezoeken.

Download de kaart

 

Permanente monumenten in De Panne en Adinkerke

Aan de hand van QR codes kom je alles te weten over een aantal permanente monumenten en beelden in De Panne en Adinkerke. Kun jij alle 28 permanente monumenten en beelden terug vinden? Deze handige kaart zet je alvast goed op weg.

Download de ErfgoedApp

Download via deze link de ErfgoedApp om de QR codes in deze blogpost te kunnen scannen.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer