5 tips om de krokusvakantie aan zee te beleven

5 tips om de krokusvakantie aan zee te belevenKrokusvakantie aan zee 2023


 

De krokusvakantie is alweer in zicht! De allereerste vakantie van het jaar komt eraan en wij vinden het absoluut nodig om er een topper van te maken. Hoe doe je dat? Door naar de Belgische kust af te varen. Aan de hele kustlijn staan er leuke activiteiten op het programma voor jong en oud. Carnaval, workshops, beetje uitwaaien aan zee… Allemaal leuke bezigheden om de krokusvakantie door te brengen. Wij geven je alvast volgende tips mee om er een succes van te maken!

1. Vier carnaval aan zee

Zet je feestmuts op of trek je gekste kostuum aan…Want ook aan de Belgische kust staat de krokusvakantie helemaal in teken van Carnaval. Het volledige carnavalprogramma hebben we eerder al aangehaald maar onze absolute aanrader voor de krokusvakantie is toch wel het Coqo Loco Kidscarnaval in De Haan. Kinderanimatie, spelen, de verkiezing van prins(es) carnaval en dat in de gekste setting die je je maar kunt voorstellen. Wij zijn er van overtuigd dat zowel de kinderen als de volwassenen hier op en top van zullen genieten!

Wanneer: Zaterdag 29 februari 2020 | 14:00-17:00
Waar: Parkdomein La Potinière | Leopoldlaan 8420, De Haan

2. Neem deel aan de doe-expo ‘Boomhut’


Beeld van fort-napoleon.be

Tal van leuke spelletjes, een avontuurlijk hindernissenparcours, creatieve bezigheden, en noem maar op. Deze doe- expo gebaseerd op de ‘Waanzinnige-Boomhutboeken’ is een absolute topper onder de krokusactiviteiten. De kinderen worden ondergedompeld in verschillende raadsels, codes, enz.. die ze op een creatieve manier dienen op te lossen. Een spannende en boeiende expo die nog lang zal blijven nazinderen.

Wanneer: Zaterdag 15 februari 2020 tot zondag 19 april 2020
Waar: Fort Napoleon | Vuurtorenweg 13, Oostende 8400
Meer info: website van Fort Napoleon

3. Aanschouw de vliegermeeting

Ken je het nog? Met je gekleurde vlieger naar het strand om samen met je ouders hem de lucht in te heisen? Wel dan is nu je kans om dit met verschillende andere vliegerliefhebbers nog eens te doen! Vliegers, groot of klein zijn allemaal toegelaten. Of kijk je liever gewoon even toe? Het maakt niet uit. Iedereen is welkom! Met de wind is het een beetje afwachten maar het zal zeker en vast een kleurrijk spektakel worden.

Wanneer: Zaterdag 29 februari 2020 t.e.m. Zondag 01 maart 2020 tussen 10:00-17:00
Waar: Westdijk | 8420 Wenduine

4. Breng een bezoekje aan het Zwin

Iedereen heeft al vast en zeker eens van het Zwin gehoord. En hoewel het niet voor iedereen even spannend klinkt om een natuurreservaat te gaan bezichtigen, heeft het Zwin wel een leuk programma georganiseerd tijdens de krokusvakantie.

Zo kan je er leren aan welke vogel je juist welk eten mag geven, hoe je een nestkastje moet maken. Maar kan je in het labo ook verschillende zaden onder de loep nemen. Verder kan je ook kennismaken met leuke strips waar het zwin een rolletje in speelt. Een leuke activiteit in de natuur waar je ook nog iets van opsteekt!

Meer info: Voor alle geplande activiteiten kan je gerust een kijkje nemen op de website van het Zwin

5. Geniet in Plopsaland De Panne

Een pretpark… Wie houdt er niet van. Spannende attracties, leuke doe-activiteiten en schitterende shows! Dit allemaal met de favoriete figuurtjes van de kinderen. Dat kan toch echt niet meer stuk? Plopsaland De Panne brengt een lach op het gezicht van zowel ouders als kinderen. Ik zou zeggen plannen maar dat bezoek!

Meer info en tickets: website Plopsaland De Panne


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer