Waarom wandelen aan zee goed is voor je gezondheid.
Featured op strandverblijf

Waarom wandelen aan zee goed is voor je gezondheid. 

Naast zonnen op het strand is een strandwandeling maken misschien wel de populairste reden waarom wij Belgen naar de kust trekken, zeker in deze tijden.
Of je aan de Belgische kust kunt wandelen? Absoluut! Aan de Belgische kust kun je tal van mooie (strand)wandelingen maken.

Maar waarom is wandelen aan zee nu goed voor je gezondheid? Wij sommen alvast enkele redenen op waarom het goed en fijn is om te wandelen. Kun je jezelf hier ook in terug vinden?

1. Wandelen aan zee is goed voor de conditie

Als je gewoon gaat wandelen in een park aan een normaal tempo, dan zal je conditie er niet heel veel beter van worden. Je hart en longen gaan niet zo hard moeten werken bij een dergelijke wandeling. Maar eens je door de duinen of op het strand gaat wandelen is dat wat anders. Een strandwandeling is een stukje zwaarder dan een gewone wandeling maar naar onze mening ook een stuk fijner (en uiteindelijk is het goed voor je conditie dus een dubbele win als je het ons vraagt).

Wist je trouwens dat dagelijks een half uur intensief wandelen de gezondheid een enorme boost geeft?

2. Wandelen versterkt de spieren (én die zet je extra in de verf tijdens een strandwandeling)

Tijdens wandeltochten zet je jouw beenspieren aan het werk. Als je deze weinig gebruikt, dan worden deze na verloop van tijd zwakker. Maar door regelmatig te wandelen houd je je spieren sterk. Een niet getrainde wandelaar of dagjestoerist zal een strandwandeling wel voelen in de benen want door het (losse) zand op het strand is een wandeling aan zee net iets intensiever dan een wandeling door het park.

3. Wandelen is goed voor je geest

Dat wandelen goed is voor je lichaam was al duidelijk. Maar wandelen is ook goed voor de geest. Een strandwandeling is rustgevend en zorgt voor ontspanning. En door ontspanning en daarnaast een goede nachtrust voel je je ook lichamelijk beter.

4. Gewicht verliezen door te wandelen

Wandelen is een goede manier om gewicht kwijt te geraken (of om je gewicht op peil te houden).  Doordat je wandelen relatief lang kunt volhouden kun je met een strandwandeling toch behoorlijk wat energie verbruiken. Bovendien verbrand je tijdens het wandelen relatief veel vet. Uiteraard moet je om van wandelen af te vallen wel ook rekening houden met de energie-inname. We willen er dus ook even op wijzen dat het wandelen van strandbar naar strandbar geen goed idee is.

Zin gekregen in een strandwandeling?

Heb je nu écht geen excuus meer om niet te gaan wandelen aan zee en ben je op zoek naar een leuke strandwandeling? Neem dan eens een kijkje bij één van onderstaande wandelingen en avonturen aan zee:


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer