Een geweldig dagje aan zee met het gezin
Featured op strandverblijf

Een geweldig dagje aan zee met het gezinTijdens de zomermaanden kan een vakantie aan zee of een daguitstap best druk zijn. Zeker op zomerse topdagen is het vaak erg druk en kun je over de koppen lopen. Maar door je dag vooraf mooi te plannen kun je genieten van het strand, je gezin én het mooie weer. Zonder dat je last hebt van de vele anderen die net als jij hetzelfde idee hadden om een TOP dag aan zee te beleven. Wil je weten hoe wij een topdag aan zee beleefden? Lees dan snel verder.

Onze dag start in Blankenberge. We zijn hier op vakantie met onze 2 kinderen (4.5j en 1.5j) en (schoon)moeder (en mopshondje) in een appartementje met 3 slaapkamers. We nemen ons voor geen hele dag op het strand te gaan liggen, maar we willen onze kids wel een leuke dag aan zee bezorgen waar we ook zelf van kunnen genieten.

Onze dagplanning

 • 8u30 – opstaan en aankleden
 • 9u – stevig ontbijten met het gezin
 • 9u30 – schoenen aandoen én vliegeren op het strand
 • 10u15 – vruchtensapje drinken in een strandbar
 • 10u45 – leuke wandeling over de dijk
 • 11u15 – een spelletje minigolf
 • 13u – een verfrissend drankje op een terras
 • 13u30 – wandeling naar het appartement met tussenstop bij de visboer
 • 17u – opfrissen en een wandeling tot aan het restaurant
 • 18u – etentje op een leuk terras
 • 19u45 – uitstapje naar Sluis (NL) – bezoek aan de Lindehoeve en wandeltochtje door Sluis
 • 22u30 – slaaptijd

Gezellig ontbijten met het gezin

Omdat wij in een appartement aan zee verblijven kiezen wij om zelf in te staan voor het ontbijt. In iedere kustgemeente heb je wel een leuke, lokale kruidenier of warme bakker waar je alles kunt vinden. Bij ons in Blankenberge kiezen wij voor het Fruitpaleis. We vinden hier ons brood, beleg en zelfs vers geperst fruitsap. In Blankenberge (en andere kustgemeente) heb je tegenwoordig ook leuke ontbijtzaakjes. De volgende keer gaan we die zeker ook eens proberen, net zoals we in het verleden al deden in Oostende bij Albrechts Food & Coffeebar.

Doordat we een mooi gevulde dagplanning hebben en weten dat onze kleinste in de namiddag even moet rusten, kiezen we ervoor om stevig te ontbijten en licht (en wat later) te lunchen.

Vliegeren op het strand van Blankenberge

Ons zoontje is zot van spelen op het strand en vliegeren met de windvlieger. Maar doordat we ons hondje bij hebben en dat deze tijd van het jaar bijna nergens op het strand mag, wil dat ook zeggen dat we niet allemaal samen op het strand kunnen. Als papa sta ik er dan ook voor in om hier creatief oplossingen voor te zoeken. En die vinden we snel. De mannen trekken voor de dames al het strand op, samen met de windvlieger. Ondanks dat het bijna helemaal windstil is krijgen we onze vlieger wel de prachtige blauwe zeelucht in. Na een kwartiertje vliegeren halen we hem naar beneden en gaan we even aan de waterlijn spelen met de voeten in het water. Vol bewondering kijkt ons zoontje ook naar de stoere mannen die een strand- en duinenloop houden of naar de kinderen die op surfkamp zijn via de plaatselijke beachclub.

 Papa, ik heb dorst en wil ook spelen in de speeltuin.
Maar hey… wie zegt nee tegen chillen in een strandbar? 

Rond iets na 10u beslissen wij, vader en zoon, om samen al één van de vele strandbars onveilig te maken om daar op onze vrouwen te wachten. Voor mijn zoontje wilt dat eigenlijk zeggen: “papa, ik heb dorst en wil ook spelen in de speeltuin”. Maar hey… wie zegt nee tegen chillen in een strandbar?

Ondertussen zijn de redders ook druk in de weer om hun strandpost klaar te maken voor een drukke dag op het strand.

We kiezen ditmaal voor een bezoekje aan Blue Beach in Blankenberge. Een leuke strandbar met een fijne speeltuin en – jawel – een éénhoornspringkasteel. Pure fun op het strand voor kinderen.

Wandelen over de dijk en door de Blankenbergse binnenstad

Rond 10u45 ruimen we ons tafeltje nog even zelf op en ruilen we onze toffe plek in de strandbar om voor de dijk. Een kleine wandeling op de dijk en door de Blankenbergse binnenstad staat op het programma. Het voordeel is dat veel mensen nu rechtstreeks naar het strand beginnen te trekken en dat het op een drukke dag nu zelfs rustig is. Via de trappen gaan we terug naar onder en lopen we even door de straat voorbij “Het Huisje van Majutte” – het oudst bewaarde en geklasseerde vissershuisje van de Belgische kust.

Minigolf in het Leopoldpark nabij de jachthaven

Na een kleine wandeling van +/- 20 à 25 minuten komen we aan in de jachthaven van Blankenberge. Hier, in het Leopoldpark kom je verschillende leuke activiteiten voor jong en oud tegen. Denk aan minigolf, snookergolf, een speeltuin en kidkarting (gocarts op een parcours). Wij kiezen vandaag om het competitief te houden en gaan voor een spelletje minigolf. Het is de eerste keer voor ons zoontje dus we zijn benieuwd en tot onze verbazing gaat het aardig goed. 18 holes later is de winnaar gekend en trekken we naar een terras om iets lekkers te drinken. De dames en kids kiezen voor iets fris, maar als papa kan ik niet anders dan het eerste lokale bier eens te proberen, een blonde Blankenbergse “Kokketeute”.

Het begint al wat later op de middag te worden en we besluiten om terug naar het appartement te wandelen om iets kleins te eten en ons dochtertje even te laten slapen. Onze kleine meid was super hard aan het supporteren voor haar broer en wil dus, na een hapje eten, even haar bedje in.

We stoppen op onze weg bij een plaatselijke vishandel en kopen hier lekkere verse kibbeling en enkele salades. Onze kinderen zijn verzot op verse kibbeling.

De namiddag – het warmste moment van de dag – is voor ons en de kinderen ook even een rustmomentje op het appartement.

Kindvriendelijk op restaurant in Blankenberge

We schreven het al eerder dat Blankenberge tal van leuke restaurants heeft die kindvriendelijk zijn en waar je lekker kunt eten en daarom gaan wij nog een keertje langs bij Bistro De Boeie. Bistro De Boeie is een leuk restaurant in de Blankenbergse binnenstad met een klein maar gezellig terras. Vele zaken gaan (pas) om 18u open. Doordat onze reservatie stipt om 18u is, zijn wij dan ook de eerste en kunnen onze kinderen hier ook nog rustig zitten. En hoe zorg je als restaurantuitbater dat de kinderen er graag komen? Door samen met de hapjes de kids al te voorzien van huisgemaakte popcorn. Bistro De Boeie? Een aanrader!

Avonduitstap naar Sluis, Nederland

Een voordeel van als één van de eersten op de avond op restaurant te gaan terwijl de meeste mensen het strand nog moeten verlaten, is dat je vlot kunt dooreten en je nog de hele avond voor je hebt. We kunnen het restaurant dus al vrij vroeg verlaten, richting auto, om samen met ons allen nog een avondje naar Sluis te trekken. Sluis is een plek in Zeeuws-Vlaanderen, Nederland, gelegen op een dikke 20 minuten van Blankenberge met de auto. Sluis heeft heel veel parkeergelegenheid en is dus goed bereikbaar.

Ons bezoek in Sluis is na sluitingstijd van de meeste winkels. Shoppen komen we dus niet doen. Spelen met de kinderen staat wél op het programma. Midden in Sluis heb je met De Lindehoeve een prachtige verborgen speeltuin met een leuk terras. Hier kun je je kinderen naar hartenlust laten spelen en zelf genieten van een lekker glas wijn. De pannenkoeken, wafels en ijsjes zijn ook een aanrader, maar wij kwamen net van tafel. Die zijn voor een volgende keer.

Na een kort wandeltochtje door Sluis trekken we terug naar Blankenberge voor een zalige, rustige nacht. 

Vliegeren op het strand van Blankenberge
Vliegeren op het strand van Blankenberge
Surfkamp in Blankenberge
Surfkamp in Blankenberge
Strandloop in Blankenberge
Strandloop in Blankenberge
Redders in Blankenberge - klaar voor een drukke dag
Redders in Blankenberge - klaar voor een drukke dag
Blankenbergse redders op post
Blankenbergse redders op post
Blue Beach Blankenberge
Blue Beach Blankenberge
Huisje van Majutte - wegwijzer
Huisje van Majutte - wegwijzer
Huisje van Majutte - het oudst bewaarde en geklasseerde vissershuisje van de Belgische kust
Huisje van Majutte - het oudst bewaarde en geklasseerde vissershuisje van de Belgische kust
Blankenbergse Kokketeute - Blond bier
Blankenbergse Kokketeute - Blond bier
De Lindehoeve in Sluis
De Lindehoeve in Sluis
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Speeltuin De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland
Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland Restaurant De Lindehoeve - Sluis, Nederland

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer