Paasvakantie in Oostende

Paasvakantie in OostendeDe paasvakantie staat voor de deur, dus waarom niet een beetje cultuur gaan opsnuiven aan de Belgische kust? Voor een sterke dosis ga je best naar Oostende en omstreken. Waarom? Lees snel verder!

The Crystal Ship Oostende Streetart by Roa
De slapende knaagdieren van Belgische artiest Roa is een van onze persoonlijke favorieten

The Crystal Ship komt ook dit jaar weer naar Oostende tijdens de paasvakantie. Je kan dan de meest imposante muurschilderingen en installaties, gemaakt door wereldberoemde kunstenaars, ontdekken op verschillende plaatsen in de stad. Deze blijven permanent in het straatbeeld, dus de werken van de vorige jaren kun je nog altijd bewonderen. Heb je een kleine kunstenaar thuis die zich wil wagen aan wat schilderen? Dan is er Springtij, het kindercultuurfestival dat tijdens de paasvakantie een hoop activiteiten doet voor kleine en grote kunstliefhebbers van 2 tot 18 jaar. Je kleine kladderaar mag zich verwachten aan theater, creatieve workshops, wervelende shows, een tekenfestival en meer! 

Nog een springtip: Hangtime is een groot trampolinepark waar kinderen van alle leeftijden zich kunnen uitleven! De allerkleinsten amuseren zich in de kleine speelhoek, terwijl de oudere kinderen erop los springen op de grote trampolines. Er is ook Fly Yoga, waar jong en oud kunnen zweven door de lucht! Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Ga dan zeker eens langs.

Interieur Expo&Kafie Oostende  Zitplaats Albrecht Food & Coffeebar Oostende
In alle rust genieten van een lekkere lunch bij Expo&Kafie (links) of Albrecht (rechts) in Oostende.

Voor een lekker kopje koffie of een lekkere maaltijd raden we Expo&Kafie en Albrecht Food & Coffeebar. De kleine maar gezellige ontbijt- en lunchbars in Oostende zijn een ideale plaats om even weg te vluchten uit de drukte.

Standbeeld Robbedoes op de zeedijk van Middelkerke

Wist je dat stripboeken eigenlijk ook kleine kunstwerkjes zijn? Naast Oostende ligt Middelkerke, dé stripgemeente van de kust. Die titel doet de gemeente alle eer aan, met een heuse Jommekeroute die de verschillende locaties uit het Jommeke-album “Missie Middelkerke” aandoet, een go cart parcours met Agent 212 en verschillende stripmuren en standbeelden. Terwijl de kinderen naarstig op zoek kunnen gaan naar Fanny Kiekeboe of Jommeke, kun jij eens gaan kijken wat voor een kunstwerk in Middelkerke is neergestreken voor de triënnale Beaufort

Cocktails De Promenade Beach
Een cocktail of een lekkere strongbow met zicht op zee: daarvoor is De Promenade Beach de ideale plek!

Als je alle stripfiguren hebt ontdekt in de stripgemeente van de Kust, heb je vast en zeker een klein (of groot) hongertje. In de Zandbank en bij Piccolo kun je smullen van lekkere pannenkoeken en andere snacks en in deelgemeente Westende is er ’t Pleintje waar je heerlijke burgers of vispannetjes kunt eten. Als je een leuk plekje zoekt voor 's avonds, dan is De Promenade Beach de ideale plek! Genieten van een cocktail met zicht op zee, dat kan niet toch beter?

Nog geen zin om naar huis te gaan? Bij de Kegel X-treme kun je bowlen, laser shooten of zelfs een escape room in de ruimte uitproberen! Een ideale activiteit om een dag vol cultuur af te sluiten. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer