Paasvakantie in Oostende

Paasvakantie in Oostende


De paasvakantie staat voor de deur, dus waarom niet een beetje cultuur gaan opsnuiven aan de Belgische kust?

The Crystal Ship muurschildering oude man Ian Cox

Artiest: Guido van Helten .  Foto: Ian Cox

The Crystal Ship komt ook dit jaar weer naar Oostende tijdens de paasvakantie. Je kan dan de meest imposante muurschilderingen en installaties, gemaakt door wereldberoemde kunstenaars, ontdekken op verschillende plaatsen in de stad. Deze blijven permanent in het straatbeeld, dus de werken van de vorige jaren kun je nog altijd bewonderen. Heb je een kleine kunstenaar thuis die zich wil wagen aan wat schilderen? Dan is er Springtij, het kindercultuurfestival dat tijdens de paasvakantie een hoop activiteiten doet voor kleine en grote kunstliefhebbers van 2 tot 18 jaar. Je kleine kladderaar mag zich verwachten aan theater, creatieve workshops, wervelende shows, een tekenfestival en meer! 

Terwijl je kinderen zich uitleven met verf, kun jij genieten van een lekkere snack in Cultuurcafé De Grote Post. Kunst hangt hier niet aan de muur, maar ligt op je bord! Als je eerder een opwarmertje in de vorm van koffie en gebak kunt gebruiken, dan is Kaffiebar De Familie Jansen een ideaal plekje. Het kokoslimoentje geeft je misschien een cultuurshock, maar wel een lekkere!

Wist je dat stripboeken eigenlijk ook kleine kunstwerkjes zijn? Naast Oostende ligt Middelkerke, dé stripgemeente van de kust. Die titel doet de gemeente alle eer aan, met een heuse Jommekeroute die de verschillende locaties uit het Jommeke-album “Missie Middelkerke” aandoet, een go cart parcours met Agent 212 en verschillende stripmuren en standbeelden. Terwijl de kinderen naarstig op zoek kunnen gaan naar Fanny Kiekeboe of Jommeke, kun jij eens gaan kijken wat voor een kunstwerk in Middelkerke is neergestreken voor de triënnale Beaufort

Als je alle stripfiguren hebt ontdekt in de stripgemeente van de Kust, heb je vast en zeker een klein (of groot) hongertje. In de Zandbank en in Tearoom Riviera kun je smullen van lekkere pannenkoeken en andere snacks en in deelgemeente Westende is er ’t Pleintje waar je heerlijke burgers of vispannetjes kunt eten. 

Nog geen zin om naar huis te gaan? Bij de Kegel X-treme kun je bowlen, laser shooten of zelfs een escape room in de ruimte uitproberen! Een ideale activiteit om een dag vol cultuur af te sluiten. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer
x

Winternieuwtjes over de Belgische kust? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Winternieuwtjes over de Belgische kust? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!