5 keer lekker ontbijten aan de Belgische Kust

5 keer lekker ontbijten aan de Belgische KustJe kent het wel. Je huurt een appartement aan zee en ’s morgens sta je op met een knorrende maag. Waar kan je dan aan de Belgische kust lekker ontbijten?

Caruso

Caruso in Oostende

Recht tegenover de Vistrap in Oostende vind je Caruso. In deze zaak bakken ze de verste pistolets, maar Caruso is toch vooral een zalige patissier én een uitstekend ontbijtadres. Uniek is het authentieke Engelse ontbijt, en de boterkoeken zijn er ronduit legendarisch. Dit samen met een glaasje bubbels en je dag kan al niet meer stuk. In de zaak hangt er een gezellige sfeer, er wordt enkel gewerkt met uiterst verse producten en je wordt door het vriendelijke personeel bediend als een koning of koningin. Puur vakmanschap! 

Caruso, Nieuwstraat 29 8400 Oostende, www.caruso.be

Veneziana

Veneziana in Middelkerke

Veneziana in Middelkerke bestaat al sinds 1968 en wordt nu uitgekaard door Karel en Inge Wallecan-Vermeersch. Je hebt er keuze uit vijf standaardontbijtjes. Je kan zelf ook kiezen tussen verschillende boterkoeken, chocoladekoeken, croissants en vele andere. Het ontbijt dat je hier krijgt, is met onder meer verschillende soorten beleg, yoghurt en een spiegelei op zijn minst uitgebreid te noemen. De tearoom is gevestigd in dezelfde ruimte als de bakkerij, waardoor er steeds een gezellige drukte heerst. Vanaf de eerste lentezonnestralen kan je plaatsnemen op het terras, waar je tijdens je ontbijt kan genieten van het zachte zeebriesje dat door je haren waait. 

Veneziana, Leopoldlaan 48 8430 Middelkerke, www.veneziana.be

Albrecht ontbijt

Albrecht in Oostende

In maart 2018 opende Food & Coffeebar Albrecht haar deuren en kan alvast haar plaats claimen als gezellige ontbijt- en lunchbar. De American Pancakes met vers fruit zijn bijna letterlijk to die for, maar ook de klassiekers krijgen een upgrade. Wentelteefjes worden geserveerd met spek en spiegeleitjes, een croissant wordt bedekt met een laagje poedersuiker en enkele stukjes vers fruit en yoghurt wordt een hele yoghurt bowl. Tijdens de lunch kun je verschillende soorten broodjes en salades krijgen, met evrse ingrediënten en een smakenpalet om ù tegen te zeggen!

Albrecht, Christinastraat 81 8400 Oostende, meer info

 

Huyze Armalot

Huyze Armalot in de Panne

Huyze Armalot in de charmante Donnywijk in de Panne wordt uitgebaat door Sandrine Auvray en Franky Baert. Hier kan je ontbijten in een stijlvol en romantisch kader tenmidden van de natuur op twee minuten wandelen van de zee. Je wordt er ontvangen op een ongedwongen manier en je kan er genieten van de rust die de locatie met zich meebrengt. Een ontbijt in Huize Armalot gaat gepaard met een visie: 4 verschillende ontbijtformules (Julia, Charlotte, Marie & Arthur), alles supervers en huisbereid samen met het gebruik van streekgebonden producten. Dit klassevolle restaurant is dus zeker en vast een ontbijtje waard!

Huyze Armalot, E. d'Arripelaan 13 8660 De Panne, www.huyzearmalot.be

Creme Karamel

Crème Karamel in Knokke

In tearoom Crème Karamel te Knokke kan je kiezen uit verschillende formules voor een ovenvers ontbijt, waar je ook nog eens allerlei supplementen aan kan toevoegen. Er wordt steeds gewerkt met dagverse producten en je wordt er met een glimlach bediend. Een fantastisch ontbijt in een ontwakend Knokke, daarvoor ga je naar Crème Karamel!

Crème Karamel, Lippenslaan 110 8300 Knokke-Heist, www.cremekaramel.be


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer