Bier drinken aan de Belgische kust


In de rest van de wereld staan we bekend om ons bier. Hoe kan het ook anders, met maar liefst meer dan 1.100 verschillende biermerken. Ga je naar de kust en wil je genieten van Belgisch gerstenat? Strandverblijf geeft je enkele tips om een weekendje bierproeven aan de kust te vullen!

Stadsbrouwerijen

Aan de kust is geen plaats voor grote industriële brouwerijen, maar dat wil niet zeggen dat er geen kleine stadsbrouwerijen zijn. In Oostende kun je bij Stadsbrouwerij ’t Koelschip proeven van streekbier én je kunt er je eigen bier brouwen tijdens een workshop (inschrijven verplicht). 

Stadsbrouwerij ’t Koelschip Oostende - Van Iseghemlaan 101

Het streekbier Jus De Mer wordt in de gelijknamige brouwerij in Middelkerke gebrouwd. Je kunt er een rondleiding boeken, met de optie om een degustatie erbij te doen! Een afspraak maken is verplicht.

Jus De Mer - Westendelaan 142A 

Café’s en bierrestaurants

Bierhuis Herman - BlankenbergeMet maar liefst 25 bieren van het vat en keuze uit 100 bieren uit fles mag Bierhuis Herman niet ontbreken uit het lijstje met bieradresjes aan de kust. De uitbaters hebben redelijk wat kennis van 'zythologie' (bierkunde) en kunnen je zeker en vast een lekker biertje aanraden! Bierhuis Herman - Kerkstraat 102

Bierhuis Herman - Blankenberge

Met maar liefst 25 bieren van het vat en keuze uit 100 bieren uit fles mag Bierhuis Herman niet ontbreken uit het lijstje met bieradresjes aan de kust. De uitbaters hebben redelijk wat kennis van 'zythologie' (bierkunde) en kunnen je zeker en vast een lekker biertje aanraden!

 

Bierhuis Herman - Kerkstraat 102

Den Toogoloog - MiddelkerkeWeet je niet goed welk bier eerst te proeven? Probeer dan eens een bierplankje bij Den Toogoloog: je krijgt 3 suggesties van het vat in glaasjes van 15 cl zodat je van de verschillende bieren kunt proeven. Den Toogoloog - Kerkstraat 7

Den Toogoloog - Middelkerke

Weet je niet goed welk bier eerst te proeven? Probeer dan eens een bierplankje bij Den Toogoloog: je krijgt 3 suggesties van het vat in glaasjes van 15 cl zodat je van de verschillende bieren kunt proeven.

 

Den Toogoloog - Kerkstraat 7

Café Botteltje - OostendeBij Café Botteltje kun je niet enkel terecht voor 16 bieren van het vat en veel verschillende flessen- en trappistenbieren, maar ook voor een lekker hapje te eten én een glaasje jenever.  Café Botteltje - Louisastraat 19

Café Botteltje - Oostende

Bij Café Botteltje kun je niet enkel terecht voor 16 bieren van het vat en veel verschillende flessen- en trappistenbieren, maar ook voor een lekker hapje te eten én een glaasje jenever.

 

 

Café Botteltje - Louisastraat 19

Den Gero(c)kten Hoarinck - De PanneProef van een lekker streekbiertje bij café Den Gero(c)kten Hoarinck tijdens één van de verschillende evenementen die in het café plaatsvinden. Den Gero(c)kten Hoarinck - Kasteelstraat 7

Den Gero(c)kten Hoarinck - De Panne

Proef van een lekker streekbiertje bij café Den Gero(c)kten Hoarinck tijdens één van de verschillende evenementen die in het café plaatsvinden.

 

Den Gero(c)kten Hoarinck - Kasteelstraat 7

De Zeegeuzen - OostendeDe specialiteit van het huis is de 'Zeegeuze': een Geuze met een geheim ingrediënt. Zeker eens de moeite waard om te proberen! De Zeegeuzen - Kapucijnenstraat 38

De Zeegeuzen - Oostende

De specialiteit van het huis is de 'Zeegeuze': een Geuze met een geheim ingrediënt. Zeker eens de moeite waard om te proberen!

 

De Zeegeuzen - Kapucijnenstraat 38

Villa De Torre - De HaanGelegen in de Concessie is Villa De Torre, een aangenaam visrestaurant met een grote selectie Belgische bieren. Lekker eten en een fris bijpassend pintje, dat is nog eens genieten! Villa De Torre - Memlinglaan 2

Villa De Torre - De Haan

Gelegen in de Concessie is Villa De Torre, een aangenaam visrestaurant met een grote selectie Belgische bieren. Lekker eten en een fris bijpassend pintje, dat is nog eens genieten!

 

Villa De Torre - Memlinglaan 2

(H) Eerlijk - OostendeBij (H) Eerlijk kun je genieten van verschillende gerechten die met bier zijn klaargemaakt. Probeer eens een chocolademousse met trappistenbier of varkenswangetjes met Rodenbach. (H) Eerlijk - Nieuwpoortsesteenweg 893

(H) Eerlijk - Oostende

Bij (H) Eerlijk kun je genieten van verschillende gerechten die met bier zijn klaargemaakt. Probeer eens een chocolademousse met trappistenbier of varkenswangetjes met Rodenbach.

 

(H) Eerlijk - Nieuwpoortsesteenweg 893

Njord - ZeebruggeOoit al eens een biertje op basis van zeekraal geprobeerd? Bij het nieuwe rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge kun je de Salty Blond proeven. Daarnaast bieden ze ook nog enkele andere Belgische bieren aan. Njord - Rederskaai 60 bus 701

Njord - Zeebrugge

Ooit al eens een biertje op basis van zeekraal geprobeerd? Bij het nieuwe rooftoprestaurant Njord in Zeebrugge kun je de Salty Blond proeven. Daarnaast bieden ze ook nog enkele andere Belgische bieren aan.

 

Njord - Rederskaai 60 bus 701

Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120

Bierhuis De Vismarkt - Nieuwpoort

Gezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren.

 

Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120

Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120 Bierhuis De Vismarkt - NieuwpoortGezellig samenzijn en lekker bier? Bierhuis De Vismarkt is een ideaal adresje in Nieuwpoort om dit te doen. De uitgebreide bierkaar kan je vast en zeker wel bekoren. Bierhuis De Vismarkt - Albert I Laan 120

Bierevenementen

Elk jaar vind in Middelkerke  het Bierweekend plaats: een topevenement dat verschillende speciale bieren in de kijker plaatst en van de zeedijk één lang café maakt.Je kunt er niet enkel beir proeven: het hele weekend zijn er leuke activiteiten en optredens waar ook niet-bierdrinkers van kunnen genieten! 

In Wenduine wordt al meer dan 10 jaar het Bierfestival georganiseerd waar je verschillende streek- en ambachtelijke bieren kunt proeven. Dit gaat natuurlijk gepaard met een aantal activiteiten en optredens. 

Expeditie Hinterland is een tripje door Middelkerke als geen ander: in een retro Volkswagen busje trek je door de deelgemeenten van Middelkerke en ontdek je een aantal streekbieren.Met Toppezot van Bier kun je naast expeditie Hinterland ook nog andere biergerelateerde activiteiten doen!

Tijdens de zomer is er ook het North Sea Beer Festival in Oostende: je hebt keuze uit meer dan 30 brouwerijen en 200 verschillende bieren terwijl je geniet van live muziek in het prachtige Leopoldpark.

Wil je je vrienden/familie imponeren met enkele bierweetjes? Lees dan snel 11 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet wist over bier!

Liever een cocktail of champagne? Hou dan zeker Strandbaraanzee in de gaten zodat je zeker weet waar je de lekkerste cocktails aan de Belgische kust kunt drinken!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer