Westkust fietsweekend – gezellig fietsen aan zee
Featured op strandverblijf

Westkust fietsweekend – gezellig fietsen aan zee



Bereid de fietsen al maar voor en ontdek op 4 en 5 mei 2024 de Westkust op de fiets. Tijdens de tocht zijn er verschillende stops waar je even pauze kunt nemen, compleet met entertainment, muziek en lokale lekkernijen. Voeg avontuur toe aan de route door deel te nemen aan de Westkust Fietszoektocht. Plezier voor iedereen verzekerd!

Praktische info Westkust fietsweekend

Er zijn 4 verschillende startplaatsen:

  • Veurne: Bakkerijmuseum – Ieperse Steenweg 137
  • De Panne: Dienst voor Toerisme – Zeelaan 21
  • Koksijde-Oostduinkerke: Dienst voor Toerisme – Zeelaan 303
  • Nieuwpoort: Dienst voor Toerisme – Hendrikaplein 11

Fietsen aan zee op de Wesktkust Fietsroute

De Westkust fietsroute, die de stranden, duinen en polders verbindt over een lengte van ongeveer 50 kilometer, biedt een veelzijdige blik op het landschap. De fietsroute en ook dit evenement zijn kosteloos en het belooft ook een weekend vol plezier en ontdekkingen te worden.

Tijdens het fietsweekend transformeert de fietsroute in een levendige omgeving. Bezoekers zullen onderweg verschillende podia tegenkomen waar muziek, kinderanimatie en straattheater voor vermaak zorgen. Daarnaast is er de mogelijkheid om te pauzeren en te genieten van producten van lokale streekproducenten. Het evenement start dagelijks om 10 uur en biedt flexibiliteit in de startlocaties en routeaanpassingen. Dit maakt het toegankelijk voor fietsers van alle leeftijden en ervaringsniveaus.

De vier officiële startlocaties zijn strategisch gekozen om bezoekers gemakkelijk toegang te geven tot het evenement vanuit verschillende hoeken van de Westkust.

Met activiteiten gepland van 10 uur 's ochtends tot 18 uur 's avonds biedt het Westkust Fietsweekend een perfecte gelegenheid om te genieten van de buitenlucht en de pracht van de Belgische kust te ontdekken. Dit evenement staat garant voor een plezierige tijd voor zowel jonge avonturiers als volwassenen die op zoek zijn naar een ontspannen weekend vol cultuur, natuur en gastronomie.

Aftermovie Westkust Fietsweekend 2023

Platte band tijdens het Westkust Fietsweekend?

Platte band onderweg of een ander probleempje met de fiets? Geen probleem!  Het hele weekend is er een betalende fietshersteldienst van wacht. Sta je te voet? Bel dan Bike Repair Schacht (0476 90 53 52) en zij snellen je te hulp.

Fietszoektocht tijdens Westkust fietsweekend

Wil je ook deelnemen aan de fietszoektocht en tegelijk een goed doel ondersteunen? Koop dan je zoektocht-voucher aan voor 10 euro (+ 1 euro servicekosten). Deze voucher is op 4 en 5 mei inwisselbaar bij een van de vier startpunten van het Westkust Fietsweekend of bij het toeristisch infokantoor van Veurne, De Panne, Koksijde-Oostduinkerke of Nieuwpoort tot en met 30 september 2024.

De zoektocht bevat 15 vragen geschikt voor alle leeftijden en 5 kortingsbonnen te gebruiken bij lokale horeca langs de route. De bonnen zijn ook geldig tot eind september 2024, wat je de mogelijkheid geeft de route te verdelen over meerdere dagen voor een actieve vakantie aan de Westkust.

Als je je antwoordformulier voor eind september 2024 inlevert bij het toeristisch infokantoor van Veurne, De Panne, Koksijde-Oostduinkerke of Nieuwpoort, maak je ook kans op een mooie prijs. Een situatie waar iedereen van profiteert.

De fietszoektochten zijn een samenwerking met de Rotary Clubs Nieuwpoort - Westhoek en De Panne - Koksijde - Veurne.

Koop hier je fietszoektocht


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer