Stralend weekend: 5 tips om maximaal te genieten
Featured op strandverblijf

Stralend weekend: 5 tips om maximaal te genieten



Na lange periodes van regen en slecht weer begint dit weekend met stralend weer. Eindelijk lente! Het zonnige weer biedt een perfect scenario aan de kust. Het moment bij uitstek om schopjes en emmertjes van onder het stof te halen en met de kinderen tijdens de Paasvakantie naar het strand te trekken. Hierbij geven we je graag vijf tips om dit weekend optimaal te genieten.

Vijf tips voor een zonnig weekend aan zee

Tip 1: Spelen op het strand

Met de kinderen kun je urenlang prachtige zandkastelen bouwen op het strand. Zorg er echter voor dat je geen te diepe kuilen graaft, want dat kan gevaarlijk zijn. Bouw liever indrukwekkende kastelen met muren en wacht op het opkomende water.

Heb je geen zin om lang te wachten? Dan is tip 2 zeker iets voor jou.

Afbeelding van een zandkasteel op strandverblijf.be

Tip 2: Cocktails nippen in de strandbar

De meeste strandbars zijn weer open. Er gaat niets boven genieten van een heerlijk drankje op het strand met de zon die schijnt en een frisse bries voor wat verkoeling.

Op zoek naar een overzicht van alle strandbars?
Hier vind je waar je cocktails kunt drinken.

Afbeelding Strandbar op strandverblijf.be

Tip 3: Genieten van spelende kinderen

Wist je dat veel strandbars een grote speeltuin hebben? Als je dan eerst met je kinderen op het strand hebt gespeeld, kun je daarna zelf genieten van een cocktail in de strandbar. Het is heerlijk om te zien hoe je kinderen in de fantastische speeltuinen van de strandbar spelen. Veel van deze speeltuinen zijn omheind, waardoor de kinderen niet gemakkelijk kunnen weglopen en bovendien zijn ze gratis. Het enige dat verwacht wordt, is dat je iets drinkt in de strandbar.

Tip 4: Fietsen door de duinen

Het kan nog net te fris zijn om in bikini op het strand te liggen of in de zee te zwemmen, maar een fietstocht is altijd een goed idee. Met de temperaturen van dit weekend is het zelfs nog aangenamer om een fietstocht te maken. Wat dacht je van een tocht van Knokke naar Sluis en terug? Heerlijk! Geen eigen fiets? Er zijn genoeg plaatsen waar je fietsen kunt huren.

Tip 5: Wandelen in Oostende

Heb je de Oosteroever in Oostende al ontdekt? Vanaf de dijk in Oostende kun je met de overzetboot naar de Oosteroever. Hier kun je heerlijk wandelen op het Oosterstaketsel en nadien genieten van een lekkere koffie in de beachclub. Sluit je wandeling af met een tweede tochtje op de overzetboot, wat bovendien gratis is.

Maximaal genieten aan zee

Profiteer optimaal van de lente aan de kust met deze tips. Spreekt geen van deze suggesties je aan? Overweeg dan een wandeling met alpaca's voor een onvergetelijke ervaring.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer