Dagje Blankenberge

Dagje BlankenbergeWaaraan denk je als je Blankenberge hoort? Je ziet spontaan de pier voor je, de zeedieren van Sea Life en de vele strandbars op de zeedijk. Strandverblijf ging een dagje naar Blankenberge en zocht voor jou de leukste dingen om te doen uit!

Blankenberge Tramstation Nieuw
Wanneer je aankomt in het station van Blankenberge valt je meteen het vernieuwde station en de nieuwe tramhalte op. De groenblauwe glazen stellen de zee voor en zijn prachtig om te zien. Als je met de auto bent kun je er altijd wel eens voorbij wandelen of daar de Kusttram nemen naar een van de andere kustgemeentes!
Dienst Toerisme Blankenberge Interieur Zwart Wit Strak
Blankenberge is aan vernieuwing bezig en dat zie je ook aan de nieuwe dienst Toerisme. De buitenkant is een prachtig gerestaureerd belle epoquegebouw, maar wanneer je door de schuifdeuren gaat kom je terecht in een strak, zwart wit interieur. Zwart wit zijn immers de kleuren van Blankenberge! Neem een kaartje mee van de stad of laat je inspireren door de evenementen die plaats zullen vinden. Je kunt immers altijd naar de kust gaan: die loopt heus niet weg!
Blankenberge Pier Strandverblijf

Natuurlijk is een dagje Blankenberge niet compleet zonder de pier bezocht te hebben of op zijn minst een foto ervan te hebben. Hoe moeten de mensen anders weten waar je bent geweest? Wandel ook eens onder de pier door: een ideale plek om verstoppertje te spelen!

Belle Epoque Centrum Blankenberge Tentoonstelling
Wist je trouwens dat Blankenberge de enige kustgemeente is waar geen Beaufortkunstwerk staat? Maar dat is niet getreurd: de stad biedt vele prachtige Belle Epoquewoningen die op zich al kunstwerkjes zijn. Maar wil je eens in zo'n woning staan? Daarvoor kun je bij het Belle Epoquecentrum terecht: je begint op de bovenste verdieping en vervolgt zo je weg naar beneden. Het huis is interactief gemaakt zodat je het leven van toen toch een beetje kunt meemaken. Pluspunt: het hele gebouw is toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers!
Huisje van Majutte Buitenkant
Kan je zoals ik geen genoeg krijgen van historische gebouwen? Het Huisje van Majutte is het kleinste vissershuisje aan de kust (bestaat al sinds 1272!) en als je niet oplet loop je er gemakkelijk voorbij. Dat is immers wat er bij mij gebeurde. Het kleine witgekalkte huisje bevindt zich tussenin de nieuwere gebouwen en valt niet volledig op, maar als je het eenmaal ziet kun je er moeilijk naast kijken. Stoot je hoofd niet tegen de lage deuropening en stap binnen in het gezellige huisje, dat tegenwoordig door Lena Beernaert en Peter Gadeyne wordt gerund. Naast de authentieke voorwerpen kun je ook nog eens genieten van Slufferkoeken! 
Overzetbootje Aanmeerplaats
Wil je de wind door je haren voelen en je een echte zeevaarder wanen? Neem dan zeker eens de tijd voor een overzettochtje van de Oosterstaketsel naar de andere kant van Blankenberge. Voor een euro brengt het bootje je in een mum van tijd van de ene staketsel naar de andere. Als je ergens specifiek moet zijn, kun je natuurlijk ook nog altijd de watertaxi nemen!
Paravang Gebouw
Van het vele rondwandelen in de stad en de trappen in het Belle Epoquecentrum wordt je nogal eens snel moe. Een goed plaatsje om uit te rusten is de Paravang, een bouwwerk uit 1908 waar je gezellig kunt zitten om boterhammen of takeaway op te eten, mét zicht op de jachthaven of het Leopoldpark!
Autodroom Blankenberge
Ik herinner me nog goed dat ik als kind rondjes fietste op de houten piste van de Lustige Velodroom. Ze bestaan al sind 1933 en zijn nog steeds elke zomer open voor groot en klein. Daarnaast kunnen de kleintjes ook nog rondcrossen in de Autodroom, dat gaat iets sneller!
Salito Beach Blankenberge Ingang
Wanneer je op de zeedijk gaat ontgaan de vele strandbars je niet. Met wat slechter weer zijn ze niet open, maar zodra het wat opwarmt en de zon een klein beetje door de wolkjes piept kun je genieten van een cocktail terwijl je (klein)kinderen zich uitleven op de speeltuintjes. Een ideale afsluiter (of tussenstop) voor een dagje in Blankenberge!

 

Sea You Soon blankenberge

 

Hou Strandverblijf in de gaten voor nog meer inspiratie en tips voor een dagje of weekendje aan de Belgische kust!

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer