Dagje Koksijde

Dagje KoksijdeZoek je inspiratie en tips over wat er zoal te doen valt in Koksijde? Strandverblijf ging een dagje naar Koksijde-Bad en ontdekte er de verborgen plekjes en leukste activiteiten.

Abdijmuseum Ruines Ten Duinen

Museums à la carte

Het station van Koksijde ligt een beetje ver van de zee, maar met het openbaar vervoer ben je binnen 30 minuten in Koksijde bad. Je kunt ook even een tussenstop maken bij het Abdijmuseum Ten Duinen en er de oude abdijsite ontdekken. Geen saai museum, maar een interactief domein waar ook kinderen met veel plezier zullen vertoeven. Je kunt er verschillende oude spelletjes spelen uit de tijd van toen en ook de Zuidabdijmolen is een bezoekje waard! Tip: probeer zeker eens de VR brillen uit en ga op virtuele reis door de tijd.

Zin in een leerrijk dagje in Koksijde, maar niet om de hele route te voet de doen? Dan is er altijd de Museumlijn: met deze lijn (68 - 69) reis je gemakkelijke van het ene museum naar het andere! In de kustgemeente Koksijde brengt de lijn je langs het NAVIGO Nationaal Visserijmuseum, het Abdijmuseum en het Paul Delvaux museum, maar er zijn zoveel meer leuke (en soms wat bijzonderdere) musea te ontdekken. Zo kun je vertoeven in het Huisje Nys-Vermoote (ook wel het Jommekeshuis genoemd) en de bizarre ambachten van 't Krekelhof gaan bezichtigen. 

Kantine Koksijde Interieur

Hongertje?

Je zou bijna vergeten dat er ook nog een strand is in Koksijde, met al die musea! Op een mooie zonnige dag is het altijd fijn om over de zeedijk te struinen. De zeedijk van Koksijde is pas vernieuwd en dus zeer aangenaam om op te wandelen. Maar heb je een hongertje, dan is iets verder van de zeedijk het gezellige lunchcafe Kantine, waar je lekker én gezond kunt lunchen!

In Oostduinkerke kun je na een bezoekje aan het NAVIGO museum misschien even binnenspringen bij Lieven's Eethuis voor je hongertje te stillen. Of koppel je etentje aan een spelletje bowling in de North Sea Resto Bowling!

Beach Village Koksijde terras

Zon, zee en strand

Koksijde heeft slechts 3 strandbars in de zomer, maar de Beach VillageSofie’s Sunset en Aloha Beach maken dat meer dan goed! Bij de Beach Village kunnen je kinderen lustig ravotten in het grote speelpark vlak naast de bar en bij Sofie’s Sunset en Aloha beach kun je af en toe wel eens een speciaal evenementje meepikken. Ook op gewone dagen kun je er terecht voor een lekkere cocktail!

Doorheen het jaar kun je natuurlijk ook lekkere cocktails proeven in Koksijde: Sofie's Sunset's grote zus Sofie's Living Room in Sint Idesbald is een vaste waarde in Koksijde en in het Dock Café in Koksijde Bad kun je in een gezellig interieur genieten van de fruitige drankjes. In de Viking in Oostduinkerke kun je dan weer tot in de late uurtjes feesten.

Hoge Blekker Koksijde Wandelen

Terug naar de natuur

Als je van rust kunt genieten, opteer dan voor een wandelijk bij de Hoge Blekker (de hoogste duin van de kust!) of in de Schipgatduinen. De Hoge Blekker is dicht bij de Abdijsite, dus koppel je bezoek aan het museum aan een bezoek aan de Hoge Blekker! Ontdek de verschillende natuurgebieden en wandelroutes in Koksijde hier.

 
Nog meer inspiratie nodig? Klik hier voor de leukste eetgelegenheden en hier vind je de tofste dingen om te doen!

Ga je met kinderen naar Koksijde, lees dan snel onze Kids Gids voor Koksijde!

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer