7 dingen om te doen in De Panne

7 dingen om te doen in De PanneWanneer je De Panne hoort, dan denk je toch bijna direct aan Plopsaland. Maar De Panne heeft nog andere pareltjes te bieden: de Westhoek bijvoorbeeld. In het prachtige duinenlandschap kun je van alle rust genieten. Hier zijn nog enkele andere leuke dingen om te doen in De Panne.

1. Ga op beeldenjacht met de kinderen

In De Panne zijn er veel verschillende beelden te ontdekken. In de duinen kijkt Pier Kloeffe uit op zee en aan de andere kant van het strand staat de 3 Wijsneuzen van Beaufort hoog boven iedereen uit te toornen. Ontdek alle beelden dankzij onze Beeldenroute!

2. Ga lekker lunchen

Bagel met halloumi bij Alfons Koffie in De Panne

Een veggie bagel met geconfijte aubergines, smeerkaas en groentjes in de geheime tuin van Alfons? Zeker een aanrader! In De Panne zijn er genoeg adresjes om te gaan lunchen, ga op ontdekking en laat je verrassen door de lekkere gerechten! 

Waar kan ik lunchen in De Panne?

3. Wandel over de grens naar Frankrijk

De Panne grenst aan Frankrijk, dus zo ben je plots in het buitenland. Dan kun je tegen vrienden en familie zeggen dat je ook op vakantie in Frankrijk bent geweest in de zomervakantie.

4. Ontdek de Dumontwijk

Dumontwijk Cottage De Panne

De Dumontwijk komt aan haar naam door de talloze pittoreske cottages die werden ontworpen door architect Albert Dumont. Sinds 1995 is de wijk beschermd als stadsgezicht. In het midden ligt de Kykhillduin, waar je een prachtig zicht op de wijk kun zien.

WIST JE DAT de namen op de huizen vaak verwezen naar de vrouw (of dochter) des huizes? Soms werd het vernoemd naar een kenmerk van de omgeving en diende de naam om de huizen te herkennen en te situeren.

5. Wandelen door de Westhoek

Misschien iets actiever, maar pak een kleine picknick mee en maak er een leuk uitstapje van! Wij hebben het uitgetest en je kunt er alles over lezen in onze blog Ontdek de Westhoek en het CalmeynbosVergeet niet om je afval mee te nemen: natuurreservaten zijn er om mooi en bewaard te blijven! 

6. Drink je dagelijkse vitamientjes

Smoothie

Een lekkere smoothie van Marbo Coffee geeft je een vitamineboost, maar in cocktails zit toch ook fruit? Bij Oasis kun je lekkere cocktails en mocktails drinken in een gezellige Azteekse setting.

 

 

 

 

7. Proef ambachtelijk ijs bij Ysbeer

In de zomer heb je sneller trek in een ijsje. Bij Ysbeer in De Panne kun je verschillende unieke smaken proeven, zoals Irish Coffee of karamel sallé. Icedream in De Panne gaat dan weer voor meer traditionele smaken, maar je kunt er toch een ijsje met Snickerssmaak proeven!

Ontdek meer ijsjes in De Panne.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer