Theater Aan Zee: cultuur voor iedereen

Theater Aan Zee: cultuur voor iedereenElk jaar is Oostende 10 dagen lang het toneel van Theater Aan Zee (afgekort TAZ), een groots cultuurfestival. Ben je er nog nooit geweest? Dan zijn hier enkele redenen waarom je wel eens zou moeten gaan.

Puppet sundown Asian

1. Ook voor kinderen

Tijdens het cultuurfestival wordt het Leopoldpark een weekje omgetoverd tot een waar familiepark waar zelfs de allerkleinsten kunnen genieten van (poppen)theater en muziek. Daarnaast kunnen de kinderen ook naar hartelust knutselen, zich laten meevoeren op de Sprookjesmolen en luisteren naar de boeiende verhalen die verteld worden

Hand groen geverfd en houdt een groen takje vast

2. Duurzaam

TAZ wil duurzaam zijn, en daar doen ze de nodige inspanningen voor: zo worden geen petflesjes of wegwerpbekertjes verkocht, maar krijg je je drank in een herbruikbare beker die je nadien (voor een jeton weliswaar) mee naar huis kunt nemen. Zo worden vanaf dit jaar ook afvaleilanden geïntroduceerd en zal het festival op groene stroom werken. Trouwens, als je 30 bekertjes inzamelt, krijg je een jeton ervoor in ruil!

Acteur met Kroon

3. Voor ieder wat wils

Muziek, poëzie, theater, tentoonstellingen... tijdens TAZ kunnen cultuurliefhebbers hun hartje ophalen. Hou je niet van poëzie? Geen probleem, dan ga je toch naar een theaterstuk kijken!

Broodje met tegenlicht

4. Lekker eten en drinken

Café Koer is de hotspot om een lekker hapje te eten tijdens Theater Aan Zee: in en rondom het Leopoldpark kun je dan genieten van publiekscatering én bars die tot laat open zijn. Toch leuk voor een dagje aan zee, niet?

Park Mensen gezellig

5. Gezelligheid troef

Cultuur is cool, en dat laat Theater Aan Zee wel merken. Je kunt gezellig samenzijn met je familie of vrienden en zelfs als je niet graag naar een theatervoorstelling gaat, dan kun je nog genieten van een concertje.

 

Ticket zijn hier verkrijgbaar.

Toch liever iets anders in Oostende doen? Kijk dan snel op Dagje Oostende!

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer