7 x lekker lunchen aan de Belgische kust

7 x lekker lunchen aan de Belgische kustGeen zin om zelf iets in elkaar te flansen tijdens je verblijf aan zee? Er zijn genoeg adresjes aan de Belgische kust om eens lekker (en gezond) te lunchen. 

Kantine in Koksijde

Conceptstores zijn in: enkel winkelen is tegenwoordig niet meer genoeg, want het is toch zoveel leuker als je tijdens het winkelen ook een koffietje kunt drinken of een hapje kunt eten? Lunchbar Kantine biedt je lekkere gerechtjes en conceptstore Kabine zorgt er dan weer voor dat je de leukste cadeautjes vindt!

Aanrader: Quiche van de dag. Een lekkere goedvullende quiche met een origineel slaatje.

Waar is Kantine?


Upstairs Streetwise Kitchen in Oostende 

Een hotelrestaurant met een twist: het gezellige moderne en urban interieur is een aangename afwisseling met de standaard restaurants op de zeedijk (daarom zijn ze natuurlijk niet minder goed!).

BLTC Bun Upstairs Streetwise Kitchen

Aanrader: BLTC bun. Het broodje van croissantdeeg gevuld met spek, kaas, tomaat en sla krijgt nog wat extra pit door de chilimayo

Waar is Upstairs Streetwise Kitchen?


‘t Kramiekske in Nieuwpoort 

De warme bakker met wat extra! In de tearoom van ’t Kramiekske in Nieuwpoort kun je simpele maar lekkere lunches krijgen. Het voordeel: de bakkerij bevindt zich op de Albert I-laan, de shoppingstraat. Dus nadat je fijn geshopt hebt, kun je even binnenspringen om even de batterijen terug op te laden!

Quiche Lorraine

Aanrader: Quiche Lorraine met een fris slaatje. Simpel, maar superlekker!

Waar is 't Kramiekske?


Simz in Knokke 

Bij Simz in Knokke staan ze soms tot buiten aan te schuiven voor een lekker broodje. Een lange rij schrikt misschien af, maar betekent vaak ook dat het wel heel erg goed is!

Simz promofoto via website

Aanrader: Panini met salami, mozzarella, tomaat en pesto.

Waar is Simz?


Moment! in De Haan

Gezond lunchen in De Haan kun je bij Moment! Het rustieke moderne interieur verwelkomt je maar al te graag na een lange wandeling. Je kunt er ook terecht voor een ontbijtje of heerlijke grote wafels met een bolletje vanilleijs. 

Trammezinno Sweat Goat bij Moment!

Aanrader: Tramezzino Sweat Goat. Deze toast met geitenkaas, honing en zuiderse groentjes zorgt voor een smakenfestijn in je mond!

Waar is Moment!?

 

Alfons in De Panne

 's Zomers kun je gezellig buitenzitten in de verborgen achtertuin en genieten van een lekkere lunch in een oase van rust bij Alfons Koffie en Lunch in De Panne. 

Bagel met halloumi en courgette

Aanrader: de halloumi bagel met geconfijte aubergine. Als je het lief vraagt, vervangen ze graag de aubergine door courgette.

Waar is Alfons?


Lunchbar Nauti in Oostende

De nieuwste aanwinst voor Oostende is Lunchbar Nauti, waar je gezonde lunches kunt krijgen. Geen gewoon 'konijnenvoer', maar lekkere, goed vullende salades en gezondere dranken!

Lunchbar Nauti Couscous salade

Aanrader: de couscoussalade met spinazie, kip, tomaat en yoghurtdressing

Waar is Lunchbar Nauti?

 

Zoek je lekkere adresjes om te ontbijten? Kijk dan zeker ook eens op 5 keer lekker ontbijten aan de Belgische kust!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer