7 x pannenkoeken eten aan de Belgische kust

7 x pannenkoeken eten aan de Belgische kust


Ook aan zee kun je genieten van zoete lekkernijen. In de winter met een lekker warm kopje koffie of chocomelk, in de zomer met een bolletje ijs. Voor kinderen is pannenkoeken eten altijd wel leuk, maar als volwassene kun je er zeker en vast nog van genieten. Hier zijn enkele lekkere pannenkoekenadresjes aan de Belgische kust:

’t Fietskotje in Bredene

Pannenkoek met slagroom en fruit opgerold

Een pannenkoek van een halve of hele meter, dat vind je enkel bij ’t Fietskotje in Bredene! Het gezellige pannenkoekenhuisje staat hierom ook bekend en je kunt naast de zoete pannenkoeken ook kiezen voor de hartige variant!

Meer informatie over 't Fietskotje

Mano in De Haan

Pannenkoeken met frambozen op bord rond

De pannenkoeken van Tearoom Mano in De Haan zijn zeker de moeite waard om eens te hebben geproefd! Ze worden vers geserveerd en we raden aan om er toch eentje met een bolletje huisbereid ijs te proberen.

Meer informatie over Mano

Chamonix in Oostende

Pannenkoek met kersen en chocoladeschilfers

Een oldie but goldie. Al 6 decenia worden bij Chamonix in Oostende verschillende zoete lekkernijen geserveerd. Dan weet je toch gewoon dat het goed moet zijn!

Meer informatie over Chamonix

’t Sneukelhuisje in Nieuwpoort

Pannenkoek met mandarijntjes op bord

Na een wandeling in het Leopold II park of langs de haven van Nieuwpoort kun je bij ’t Sneukelhuisje een korte adempauze nemen met een lekkere pannenkoek en een koffietje.

 

’t Koetshuis in Blankenberge

Opgerolde pannenkoeken met fruit

Vanaf 14:00 kun je bij ’t Koetshuis terecht voor een lekkere versgebakken pannenkoek. Je kunt er ook diverse andere gerechten krijgen, maar wij gaan toch voor de pannenkoeken!

Meer informatie over 't Koetshuis 

De Zandbank in Middelkerke

Pannenkoeken op bord rond

Pannenkoek op 14 verschillende wijzen: dat mag je verwachten bij De Zandbank in Middelkerke. Ga voor pannenkoeken met verse aardbijen of voor een pannenkoek Sibérienne (bereidt met Grand Marnier en geserveerd met ijs en slagroom).

Meer informatie over De Zandbank

’t Zoet Genot in Oostduinkerke

Pannenkoek met bloemsuiker

Voor verse huisbereide pannenkoeken kun je bij ’t Zoet Genot in Oostduinkerke terecht. Ook hun ijs is artisanaal bereid: probeer dus zeker eentje met een bolletje speculoosijs (indien mogelijk).

Meer informatie over 't Zoet Genot


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer
x

Winternieuwtjes over de Belgische kust? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Winternieuwtjes over de Belgische kust? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!