't Lisseweegs Vaartje
Lissewege - afbeelding 2
Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingkerk
Mooie natuur in Lissewege
't Lisseweegs Vaartje
Lissewege centrum
't Lisseweegs Vaartje
overcast clouds
13°C
2 Beaufort 6 Bft

Lissewege

  • Onze-Lieve-Vrouw Bezoekingkerk
  • Ter Doest wandeling
  • 't Lisseweegs Vaartje

Ontdek het betoverende Lissewege: Een charmant juweeltje in Vlaanderen

Welkom in het betoverende Lissewege, een pittoresk dorp dat de tand des tijds heeft doorstaan en een onvergetelijke indruk achterlaat bij elke bezoeker. Gelegen in het hart van Vlaanderen, is Lissewege een ware schat die wacht om ontdekt te worden. Met zijn schilderachtige grachten, witgekalkte polderhuizen en uitgestrekte akkers, lijkt de tijd hier stil te staan en kun je genieten van een vleugje nostalgie.

Een van de hoogtepunten van Lissewege is de O.L.V.-Bezoekingskerk, een prachtig voorbeeld van 'kustgotiek'. Zodra je deze bakstenen schoonheid betreedt, word je overweldigd door de serene sfeer en de schatten die binnenin verborgen liggen. Bewonder het miraculeuze Mariabeeld uit 1625, het opvallende orgel en de prachtig gebeeldhouwde doksaal en preekstoel uit 1652. Als je de uitdaging aangaat om de 264 treden van de stompe toren te beklimmen, word je beloond met een adembenemend panoramisch uitzicht over de omringende polders, met zelfs zicht op Oostende en Brugge op heldere dagen. Een werkelijk onvergetelijke ervaring!

Geschiedenis Lissewege

Lissewege heeft ook een rijke geschiedenis als bedevaartsoord. In de middeleeuwen trokken pelgrims naar dit dorp om eer te betuigen aan een miraculeus Mariabeeld dat door vissers werd ontdekt in een nabijgelegen kreek. Als eerbetoon aan dit beeld werd de kerk gebouwd, en pelgrims op weg naar Santiago de Compostela vonden hier een rustpunt. Hun vrijgevigheid heeft bijgedragen aan de welvaart van Lissewege. Ter Doest, een indrukwekkend abdijcomplex gesticht door Franse benedictijnen in 1106, domineerde de omgeving. Hoewel de meeste abdijgebouwen in de loop der tijd zijn verdwenen, zijn de duiventoren, het imposante poortgebouw en de gigantische 14e-eeuwse abdijschuur nog steeds getuigen van het glorieuze verleden.

Maar Lissewege is meer dan alleen geschiedenis en architectonische pracht. Het dorp ademt een unieke sfeer uit, met gezellige straatjes, bloemrijke pleinen en charmante cafés waar je kunt ontspannen en genieten van de lokale gastvrijheid. Wandel door de straten en bewonder de ambachtelijke winkels en galerieën, waar lokale kunstenaars hun creaties tonen. Proef de heerlijke Vlaamse gerechten in de traditionele restaurants en ontdek de culinaire schatten van de regio.

Voor een dieper inzicht in de geschiedenis en cultuur van dit "witte dorp" nodigen we je uit om het bezoekerscentrum te verkennen. Hier vind je boeiende tentoonstellingen en informatieve gidsen die je begeleiden door de fascinerende verhalen van Lissewege.

Dompel jezelf onder in de betoverende sfeer van Lissewege en laat je verrassen door de tijdloze schoonheid en gastvrijheid die dit dorp te bieden heeft. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur, kunst of gewoonweg wilt genieten van de rust en sereniteit van het platteland, Lissewege zal je zeker bekoren. Kom en ontdek dit verborgen juweeltje in Vlaanderen en maak herinneringen die een leven lang meegaan.


 

Praktische adressen Lissewege

Bezoekerscentrum Lissewege

Walram Romboudtstraat 7
Lissewege

Plan je route

Contact

+32 495 38 70 95
vvv.lissewege@hotmail.com

Officiële website

Openingsuren Bezoekerscentrum Lissewege

  • Vanaf Paaszaterdag  - ieder weekend van 14u -17u.
  • Van 1 juli tot en met 31 augustus elke dag van 14u -17u30.
  • De eerste twee weekends van september van 14u -17u.

Download stadsplan

Huur een vakantieverblijf in Lissewege, rechtstreeks van de eigenaar.

Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats. Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats. Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats.

Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats.

Love it

Vakantieverblijf voor 6 personen met 2 slaapkamer(s) in Oostende-Centrum.

Oostende-Centrum

6 personen

vanaf € 890 per verblijf

Toon prijzen
Vakantie appartement Blankenberge Vakantie appartement Blankenberge Vakantie appartement Blankenberge

Vakantie appartement Blankenberge

Love it

Vakantieverblijf voor 6 personen met 3 slaapkamer(s) in Blankenberge.

Blankenberge

6 personen

vanaf € 350 per verblijf

Toon prijzen

Blogberichten uit Lissewege