Zeebrugge - afbeelding 1
Zeebrugge - afbeelding 2
Zeebrugge - afbeelding 3
Zeebrugge - afbeelding 4
overcast clouds
25°C
0 Beaufort 0 Bft

Zeebrugge

Internationale zeehaven

Hoofdstad van de vis

Een van de breedste stranden van de kust

Zeebrugge, het walhalla van de vis, ken je waarschijnlijk vooral van haar internationale zeehaven. Iedere dag kun je gigantische en indrukwekkende schepen aan en af zien varen van op het strand of vanaf de uitkijkposten, een adembenemend tafereel waar je uren naar kan staren. Wil je de haven van dichterbij ontdekken? Met de bus of boot ben je er binnen enkele minuten. Vaar daarna mee verder naar de Thorntonbank voor een bezoekje aan het windmolenpark op zee.

Een leuk activiteit samen met de kids? Dan kan je in Zeebruggehet themapark Seafront, gelegen in de oude vismijn, bezoeken. Dit maritieme themapark is de ideale combinatie tussen spelen en leren. Zo kunnen ze zich uitleven in de Russische duikboot Foxtrot (nog tot eind 2018 te bezoeken), het lichtschip West-Hinder en in het piratenspeelparadijs, maar ook kennis maken met het ruwe vissersbestaan, de Zeebrugse havengeschiedenis en het leven onder de zeespiegel.

Wanneer je in de hoofdstad van de vis vertoeft, is het haast verplicht om te gaan genieten van een heerlijke visschotel in een van de gezellige restaurants. 

Zeebrugge beschikt over een van de breedste stranden van de kust. Je kan er dus lekker uitwaaien en rustig luieren of wandelen op het strand en in de duinen.

Wist je dat ...

‘t Werfje het oudste cafeetje aan de Zeebrugse kust is? De houten lambriseringen, scheepsattributen en leuzen uit de oude tijd zorgen voor een unieke sfeer. In de zomer kan je er ook lekker genieten op het grote terras.

je met de kilometerslange Saint-George’s Day-wandeling op de westelijke havendam kan genieten van zowel de bedrijvigheid in de haven als het schouwspel van zee en strand? Twee grote uitwijkplatforms langs de promenade bieden een fantas-tisch zicht op de omgeving!

je vanaf de ABC-toren een magnifiek uitzicht op de zeehaven hebt? Op de bovenste verdieping komt er een bezoekerscentrum waar je een panoramisch zicht hebt op de zee, de haven en Zeebrugge-Dorp.


Praktische adressen Zeebrugge

Dienst Toerisme Zeebrugge

Badengebouw
Zeedijk z/n
8380 Zeebrugge

Plan je route

Contact

050 44 46 46
toerisme@brugge.be

Openingsuren Dienst Toerisme Zeebrugge

1/07 - 31/08
  • Dagelijks open van 10:00 tot 13:30
  • 14:00 tot 18:00

 

Huur een vakantieverblijf in Zeebrugge, rechtstreeks van de eigenaar.

Cnocoon Cnocoon Cnocoon

Cnocoon

Love it

Vakantieverblijf voor 4 personen met 2 slaapkamer(s) in Knokke.

Knokke

4 personen

vanaf € 150 per verblijf

Toon prijzen
Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats. Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats. Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats.

Marjori-Oostende met gratis privé-parkeerplaats.

Love it

Vakantieverblijf voor 6 personen met 2 slaapkamer(s) in Oostende-Centrum.

Oostende-Centrum

6 personen

vanaf € 890 per verblijf

Toon prijzen

Blogberichten uit Zeebrugge