Citytripje Oostende in de herfstvakantie

Citytripje Oostende in de herfstvakantieDe Koningin der Badsteden verliest haar charme nooit, zelfs niet in de herfst! De zon hoeft niet altijd te schijnen om plezier te hebben, maar het is wel altijd een leuke extra. In de herfstvakantie is er ook vanalles te doen in Oostende en omstreken, dus waarom geen dagje (of weekend) aan zee plannen?

Wat is er te doen in de herfstvakantie? 

Binnenspringen bij Hangtime

Hangtime jump in

Warm jezelf op met enkele gewaagde salto's op de trampolines van Hangtime in Oostende. Als je zelf geen zin hebt om te springen, dan kun je nog altijd van een lekkere snack en opwarmertje genieten in de grote cafetaria. Enkel springen kan snel vervelen, maar geen nood: je kunt er ook verschillende spelletjes spelen zoals basketbal!

De Oktoberfoor

Oktoberfoor

In de herfstvakantie is er ook de Oktoberfoor! Een kermisfrietje kan nooit kwaad en enkele ritjes op een wilde attractie... nu ja die kan dan wel weer een beetje meer kwaad. 

Er was eens...

Sprookjesbos kind

Een leuke tip om met de kids te doen: rond gaan struinen in een sprookjeswereld in het Leopoldpark. Met Halloween is er zelfs een nocturne zodat de kinderen kunnen gillen van plezier en angst!

Halloween in Bredene en Middelkerke

Tijdens de herfstvakantie zijn er heel wat griezelactiviteiten in de naburige kustgemeenten: het griezeldoolhof van Doodleuk Middelkerke is plezier voor groot en klein en in Bredene komt er zelfs een mentalist die je zal verbazen!

De honger stillen

Ontbijtje bij Albrecht

Albrecht eten ontbijt

Wie houdt er nu niet van American Pancakes met vers fruit? Oke, als je daar niet van houdt, wat dacht je dan van wentelteefjes met ei en spek erbij? Nog niet je ding? Ga dan zelf maar eens langs bij Albrecht in Oostende en probeer een van de heerlijke ontbijtjes!

Ben je iemand die liever gewoon een koffietje drinkt 's morgens, hier zijn enkele koffiebars die de moeite waar zijn!

Origineel lunchen

Nauti Salade met spinazie Mommy's Bastards Porky Bun

Vegetarisch of gewoon full on meatlover? Nieuwkomer lunchbar Nauti serveert heerlijke salades die er niet enkel goed uitzien, maar ook nog eens goed vullen. Bij Mommy's Bastards zijn de fingerfoods om je vingers af te likken en dat bedoelen we letterlijk! De Porky Bun is onmogelijk om met je handen te eten, dus je gebruikt best je vork om de hemelse pulled pork te kunnen eten. Als je snel nog even wil shoppen na de lunch, dan ben je aan het juiste adres bij Moose, een leuke conceptstore met grote lunchroom, een Scandinavisch getinte keuken en Scandinavische hebbedingetjes.

Heerlijk dineren

Feeling fancy? Aan goede restaurants geen gebrek in Oostende, maar om te ontsnappen aan de drukte van de zeedijk kun je ook een tafeltje boeken bij Storm of zelfs een beetje verder bij Le Homard et la Moule in Bredene gaan dineren. 

Bij de Venetiaanse Gaanderijen heb je dan weer een prachtig zicht op de Noordzee, maar waarom neem je zelf niet eens een kijkje in onze lijst van restaurants? Je vindt vast een goed adresje om je honger te gaan stillen! 

Avondje uit

Cocktails en wijn

Mojito

De zomer is misschien voorbij en de strandbars zijn in oktober verdwenen, maar dat betekent niet dat je geen lekkere cocktails meer kunt drinken tijdens je avondje uit in Oostende! In de Langestraat in Oostende stikt het van cafés en bars, maar voor lekkere cocktails moet je bij Bistrot zijn. Liever een wijntje? Spring binnen bij de vernieuwde Vines Wine Bar

Dansen tot je erbij neervalt

Dansen

Met Halloween kun je bij Club Chaud terecht voor een echte thriller night. Dansen en griezelen, is er iets beters? Bij Flight 90 gaan ze dan weer terug naar de 90's en 00's met Halloween. Meer informatie over de feestjes vind je op 6 Halloweenparties aan de Belgische kust om van te gruwelen.

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer