In de kerstvakantie naar Knokke
Featured op strandverblijf

In de kerstvakantie naar Knokke



Geen idee wat je zoal in de kerstvakantie in Knokke kunt doen met de kids of met je lief? We geven je enkele tips waardoor je bezoekje aan o.a. de kerstmarkt van Knokke gewoon top zal zijn.

Schaatsen op het Alfred Verweeplein

Jongen snel schaatsen

Of het nu goed of slecht weer is, op de overdekte en échte ijspiste op het Alfred Verweeplein in Knokke kun je altijd schaatsen! Van vrijdag 1 december 2023 tot 7 januari 2024 kun je dagelijks schaatsen van 10:00 tot 22:00 (Op 24 en 31 december gesloten om 18u en op 25 december en 1 januari open vanaf 12 uur.).

Een hapje eten op de kerstmarkt in Knokke

Kerstmarkt

Langs de échte ijspiste zijn er ook veel leuke kerstchalets in Knokke waar je kunt genieten van lekkere homemade hapjes en snuisteren tussen de kerstartikelen. Na een schaatsbeurt kun je je trouwens ook opwarmen met een Glühwein of warme choco. Alhoewel je niet eerst hoeft te schaatsen om te kunnen genieten van een warm drankje!

Winterwandelingen maken in het Zwin

Het Zwin Panorama

Tijdens de kerstvakantie* kun je in het Zwin het kerstparcours afleggen: je leert er welke vogels blijven overwinteren (zoals Helmut de Flamingo), hoe je het beste vogeltjes eten geeft én de kinderen mogen ook zelf vogelvoer maken! Opwarmen kan met een tasje soep van The Shelter! Daarnaast is er elke dag* om 14:30 een kerstwandeling waarbij je meer leert over de ganzen in het Zwin.

Voor tickets en info over de wandelingen, klik hier

*Het Zwin is niet open op  25 december en 1 januari

Sprookjeswandeling: een kerst vol liefde

Ken je het sprookje al van Rudolf, Vosje en hun vrienden?

Deze sprookjeswandeling van 2 km is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kom je gratis doeboekje ophalen bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660) en start meteen aan de wandeling.

Ketnet aan zee

Ketnet aan zee - Knokke

Stap in de wereld van Ketnet en doe mee aan tal van coole Ketnet-activiteiten: presenteer zelf het Karrewiet-journaal, bereid je voor op het Gala van de Gouden K's, speel mee met het Kingsize Live-bordspel en nog veel meer!

Vanaf dinsdag 2 januari zijn er dagelijks tussen 14.30 en 15.30 uur optredens voorzien van o.a. de Ketnet Band, Sarah & Bavo, .... 

Zaterdag 23 december t.e.m. zondag 7 januari 2024 
Dagelijks open van 10-18 uur

 

Sincfala en het For Freedom Museum bezoeken

For Freedom Museum buitenkant
© For Freedom Museum

Als het toch nét iets te koud wordt, kun je altijd even je kennis over het vissersleven en de Zwinstreek bijschaven in het Sincfala museum. Als je daaraan niet genoeg hebt is er het For Freedom Museum, een museum waar je terug wordt gestuurd naar 1940 wanneer de Tweede Wereldoorlog begint. 

Opwarmen bij Icebar Knokke XL

Icebar Knokke Facebook Header
© Ice Bar Knokke XL

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je op het Van Bunnenplein in Knokke opwarmen in de Icebar! Klinkt tegenstrijdig, maar in de kerstchalet wordt toch stevig gefeest. Want van dansen krijg je het zeker wel warm, en als dat het niet doet, dan de sterke drankjes wel! PS: vergeet je BOB niet mee te nemen.

Pro tip: verken ook eens de andere kuststeden! Om de 20 minuten komt de Kusttram langs, dus je kunt met gemak winter in Oostende, Middelkerke, Blankenberge, Koksijde of De Panne meemaken!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer