In de kerstvakantie naar Knokke

In de kerstvakantie naar KnokkeGeen idee wat je zoal in de kerstvakantie in Knokke kunt doen met de kids of met je lief? We geven je enkele tips waardoor je bezoekje aan o.a. de kerstmarkt van Knokke gewoon top zal zijn.

Schaatsen op het Alfred Verweeplein

Jongen snel schaatsen

Of het nu goed of slecht weer is, op de overdekte en échte ijspiste op het Alfred Verweeplein in Knokke kun je altijd schaatsen! Van vrijdag 29 november 2019 tot 5 januari 2020 kun je dagelijks schaatsen van 10:00 tot 22:00 (uitgezonderd op 24, 25 en 31 december en 1 januari).

Een hapje eten op de kerstmarkt in Knokke

Kerstmarkt

Langs de échte ijspiste zijn er ook veel leuke kerstchalets in Knokke waar je kunt genieten van lekkere homemade hapjes en snuisteren tussen de kerstartikelen. Na een schaatsbeurt kun je je trouwens ook opwarmen met een Glühwein of warme choco. Alhoewel je niet eerst hoeft te schaatsen om te kunnen genieten van een warm drankje!

Winterwandelingen maken in het Zwin

Het Zwin Panorama

Tijdens de kerstvakantie* kun je in het Zwin het kerstparcours afleggen: je leert er welke vogels blijven overwinteren (zoals Helmut de Flamingo), hoe je het beste vogeltjes eten geeft én de kinderen mogen ook zelf vogelvoer maken! Opwarmen kan met een tasje soep van The Shelter! Daarnaast is er elke dag* om 14:30 een kerstwandeling waarbij je meer leert over de ganzen in het Zwin.

Voor tickets en info over de wandelingen, klik hier

*Het Zwin is niet open op 24, 25 en 31 december en 1 januari

Het parcours van het Lichtfestival in Knokke afwandelen

Lichtjes blurry

Voor het geval dat je het nog niet hebt gehoord: dit jaar is er in Knokke de 2de editie van het Lichtfestival tijdens de eindejaarsperiode! Het thema is De Kleine Prins en net als in het verhaal reis je langs de sterren (lees: lichtinstallaties). 

Sincfala en het For Freedom Museum bezoeken

For Freedom Museum buitenkant
© For Freedom Museum

Als het toch nét iets te koud wordt, kun je altijd even je kennis over het vissersleven en de Zwinstreek bijschaven in het Sincfala museum. Als je daaraan niet genoeg hebt is er het For Freedom Museum, een museum waar je terug wordt gestuurd naar 1940 wanneer de Tweede Wereldoorlog begint. 

Opwarmen bij Icebar Knokke XL

Icebar Knokke Facebook Header
© Ice Bar Knokke XL

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je op het Van Bunnenplein in Knokke opwarmen in de Icebar! Klinkt tegenstrijdig, maar in de kerstchalet wordt toch stevig gefeest. Want van dansen krijg je het zeker wel warm, en als dat het niet doet, dan de sterke drankjes wel! PS: vergeet je BOB niet mee te nemen.

Pro tip: verken ook eens de andere kuststeden! Om de 20 minuten komt de Kusttram langs, dus je kunt met gemak winter in Oostende, Middelkerke, Blankenberge, Koksijde of De Panne meemaken!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer