Citytrippen in Blankenberge

Citytrippen in BlankenbergeBlankenberge is een van de populairste kuststeden voor toeristen: een groot strand, de enige kustgemeente met een pier, veel groen en veel dingen om te doen! Omdat je door de bomen soms het bos niet meer kunt zien, sommen we even onze favoriete dingen om te doen op!

Om te doen in Blankenberge

Wandelen in de natuur

Fonteintjes tussen Zeebrugge en Blankenberge natuurgebied  Duinen westerstaketsel Blankenberge

Veel parken heb je in Blankenberge niet, maar de stad wordt wel geflankeerd door 2 prachtige natuurgebieden. Aan de kant van de pier wandel je in de richting van Zeebrugge door de Fonteintjes. We maakten deze wandeling eerder, hier kun je er alles over lezen! 

Met het overzetbootje geraak je met gemak aan het westerstaketsel, waar de duinen richting De Haan en Wenduine beginnen. Het is een verhard pad, dus een wandeling van Blankenberge naar Wenduine kan ook een fietstochtje worden. Het is zo'n 2 km wandelen, dus neem ook een lunchpakketje mee!

Bootje varen op de Noordzee

Overzetbootje Westerstaketsel Blankenberge zee

Als je naar zee gaat, moet je toch op z'n minst eens het water in! Al is het maar 1 minuutje met het overzetbootje van het Oosterstaketsel naar het Westerstaketsel. Een skyline vaart langs De Haan, Wenduine en Blankenberge maken is dan ook weer een aanrader. De Watertaxi biedt niet enkel de skylinevaart, maar je kunt ook naar de haven van Zeebrugge varen én het windmolenpark op zee bezoeken. Als het ietsjes ruiger mag, probeer dan Wavefun!

Cultuur opsnuiven in de stad

Belle Epoque architectuur stad Blankenberge

Het is je misschien al opgevallen, maar Blankenberge is zeer nostalgisch voor de Belle Epoque periode, ook wel het gouden tijdperk van het kusttoerisme genoemd. Je kunt een hele dag in de stad rondlopen en er alle villa's gaan ontdekken, maar een bezoekje aan het Belle Epoqecentrum is zeker de moeite! Ze doen geregeld gratis geleide wandelingen waarbij je meer te weten komt over die goede oude tijd. Strandverblijf stippelde zelf een korte route uit langs verschillende erfgoedplekjes, die ontdek je hier.

Plezier maken op de zeedijk

Lustige Velodroom Blankenberge fietsparcours

We fietsen allemaal wel eens graag met een billenkar over de zeedijk, maar in Blankenberge gaan we toch nét iets liever fietsen op de piste van De Lustige Velodroom. Die bestaat niet voor niets al sinds 1933! Een ritje met een gekke fiets is iets wat elk kind moet hebben gedaan. Maar de Autodroom iets verderop is een geduchte tegenstander, zeker voor de kinderen die geen zin hebben om te trappen.

PS: wist je trouwens dat 1933 het jaar is wanneer Albert Einstein in De Haan verbleef? Hier kom je meer te weten over zijn verblijf!

Om te eten

Mosselen à volonté bij Oberbayern

Oberbayern Blankenberge interieur

Een van onze favoriete adresjes voor mosselen is Oberbayern, en dat zeggen we niet alleen omdat we daar mosselen à volonté aan € 19,90, maar ook voor het unieke interieur! Een beetje Beieren in Blankenberge, zo willen we het wel noemen. Wie liever een stukje vlees eet, ze hebben ook een groot aanbod aan lekkere steaks. 

Oberbayern | De Smet de Naeyerlaan 49 | Meer info en openingsuren

Ontdek alle eetadresjes in Blankenberge

Om te drinken

Wereldcocktails bij L'Apereau

Cocktail L'Apereau Blankenberge

We zitten graag al eens in een strandbar voor een cocktail, maar een vaste waarde is toch wel L'Apereau. Regen of zonneschijn, hier weten we dat we altijd welkom zijn om een van de kunstige creaties van Jeroen Van Hecke te proeven. 's Avonds nippen van een fruitige cocktail, zo sluit je een dagje (of weekendje) Blankenberge het beste af!

L'Apereau | De Smet de Naeyerlaan 53 | Meer info en openingsuren 

Meer cocktailbars en cafés in Blankenberge


Kom je met de trein? Blankenberge heeft een eigen station, dus je kunt er gemakkelijk met het openbaar vervoer geraken! Plan je route met de routeplanner van de NMBS

Liever met de auto? Ontdek waar je kunt parkeren! 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer