Street art aan de Belgische kust

Street art aan de Belgische kustStreet art aan de Belgische kust, het is iets aparts. De zilte zeelucht en het opwaaiende zand kunnen voor problemen zorgen bij het maken van verschillende werken en ook het onderhouden ervan is een kleine uitdaging. Maar de kust laat zich niet doen: er is heel wat street art om te gaan ontdekken!

The Crystal Ship in Oostende

The Crystal Ship kunstwerk
Kunstenaar: Roa

Waar vind je de meeste straatkunst aan de kust? In Oostende! Elk jaar worden tijdens het kunstevenement The Crystal Ship enkele werken bijgevoegd door internationale kunstenaars. De routes worden steeds meer uitgebreid en binnenkort kun je geen hoek meer omslaan of je ziet een werk van een van de kunstenaars van The Crystal Ship. Niet dat we klagen hoor: we hebben zo al onze favorieten.

Kunstgevels in Bredene

Annie Vanhee twee mannen op een gele achtergrond gevelschildering

Annie Vanhee versiert al jaren de gevels van de huizen in Bredene-dorp. Haar werken zijn voornamelijk illustratief, maar hebben een klassieke charme die niet onderschat mag worden. Meer uitleg over de werken vind je in het Kunstgevelboekje van gemeente Bredene.

Stripmuren in Middelkerke

Nero muurschildering op politiegebouw middelkerke

Dé stripgemeente van de kust kan toch niet zonder haar prachtige stripmuren? Er zijn er nog maar 5, maar we hopen dat er in de toekomst nog meer bijkomen natuurlijk. Wil je ze zelf allemaal gaan ontdekken? Dat kan tijdens onze Stripmuur Fietsroute!

Ontdek de route

Cabin Art in Koksijde

Cabin Art 2018: strandcabine achterkant beschilderd met donkere kleuren

Cabin Art is ook street art: elk jaar kun je tussen mei en september een kijkje gaan nemen op de zeedijk van Sint Idesbald. Daar staan immers de o zo bekende strandcabines, met een prachtig kunstwerkje op de achterkant. Het initiatief zorgt ervoor dat kunstenaars van allerlei achtergronden hun kunsten tentoon kunnen stellen in de open ruimte.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer