Dagje Bredene: 7 tips

Dagje Bredene: 7 tipsBredene heeft dan misschien niet het allure van de grotere badsteden zoals Knokke, Oostende en Blankenberge, maar de kustgemeente heeft zo haar eigen troeven die het de moeite maken om toch eens een dagje af te zakken naar de kleine badstad. Wij zorgen alvast voor inspiratie met deze 7 tips!

Ga op Street Art tour

Street art van Annie Vanhee Bredene

In Oostende heb je The Crystal Ship, in Bredene heb je Annie Vanhee. De Bredense kunstenares drukt al jaren haar stempel op Bredene-Dorp met haar kleurrijke en fantasievolle kunstgevels. Wij hebben ze al eens ontdekt, daarover lees je meer hier.

Bezichtig een expo in het MEC Staf Versluys

In het Staf Versluyscentrum zijn er niet alleen evenementen, maar ook leuke expo's om te gaan bezichtigen. Deze zomer loopt de zomerexpo Funny Pictures…waar fotografie en humor elkaar ontmoeteneen tentoonstelling rond grappige foto's die online wel al eens tevoorschijn zijn gekomen. Geen cultuurfanaat? Je kunt ook een spelletje minigolf bij Parasol spelen!

Proef van een Betsy

Blote Betsy standbeeld van Irénée Duriez in BRedene
De Wind van Irénée Duriez, door de Bredenaars 'Blote Betsy' genoemd.

Wist je dat Bredene een eigen brouwerij en biertje heeft? Brouwerij Betsy heeft haar naam ontleend aan het beeld ‘De Wind’ van Irénée Duriez, dat in de volksmond “Blote Betsy’ wordt genoemd. In verschillende zaken in Bredene kun je proeven van een Blonde Betsy, Betsy Brunette of Gin Betsy, welke vind je hier

Eet eens zeewier

 Verse vis vind je in bijna elk restaurant aan de kust, maar zeewier, zeegroenten en algen? Le Homard et La Moule in Bredene is gespecialiseerd in gerechten met zeewier en -groenten en doet zelfs zeewierwandelingen voor wie meer wil leren over de 'salade van de zee'. Seaweedchef Donald neemt je mee op sleeptouw en vertelt je meer over zeewier en de toepassingen en nadien mag je natuurlijk ook eens proeven!

Geniet van de rust en ongerepte natuur

Bredene strand

Bredene is de enige kustgemeente zonder een zeedijk: je wandelt door de duinen en komt terecht op een (bijna) ongerept strand. Daarom is de kustgemeente dan ook ideaal voor de stille genieters. En voor wie zelfs badkledij teveel is, is er het naaktstrand. Let wel op, zorg dat je niet naast het naaktstrand naakt gaat lopen, want dat kan blijkbaar nog al eens gebeuren.

Ontdek 't Paelsteenveld

Aan natuur geen gebrek in Bredene! Als je liever geen zand in je schoenen krijgt tijdens een wandeling, is 't Paelsteenveld ideaal: het grote park heeft heel wat kustflora te bieden en ook de fauna is wel de moeite. Er zijn ook heel wat recreatiemogelijkheden zoals speeltuintjes, een voetbalveld, petanqueveld en een fit-o-meter. Wij zijn niet zo gebeten door de sportmicrobe, maar ieder zijn ding, toch?

Wandel naar Oostende langs de Spuikom

Spuikom Oostende

De Spuikom tussen Oostende en Bredene is dan misschien aangelegd, maar dat wil niet zeggen dat het geen mooie plek is om te wandelen. Langs de waterkant kuieren of je even op een bankje zetten om te genieten van de zilte zeelucht en misschien wel kijken naar de kunsten van de watersporters die daar vaak komen, dat is ook zalig! Je kunt van hieruit verder wandelen naar de Oosteroever van Oostende, waar nu meer en meer nieuwe zaakjes bijkomen waar je even langs kunt gaan om iets te eten!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer