Verlengd weekend: wat nu?

Verlengd weekend: wat nu?Een verlengd weekend, we verwelkomen het altijd met open armen. Het is dan ook de ideale gelegenheid om toch even een adempauze te nemen en waar kan dat beter dan aan de kust? Als er goed weer voorspeld wordt gaat we en masse naar de Belgische kust, maar ook bij minder weer is de kust een topbestemming. Geen inspiratie of wil je je niet vervelen tijdens je verlengd weekend? Lees dan verder voor tips!

Ga de natuur ontdekken

Koolhofput natuurgebied Nieuwpoort

De zilte zeelucht doet wonderen voor je gemoed: een wandeling maken aan de kust brengt je zeker tot rust én zo ben je nog steeds een beetje actief bezig. We stippelden zelf enkele leuke wandelingen uit die je aan zee kunt doen!

Vul je kleerkast aan

Winkel interieur Escape Blankenberge

In het Hemelvaartweekend zit je in De Panne goed voor de Shopping Days! Je krijgt kortingen en kleine cadeautjes bij deelnemende handelaars én je kunt je kleerkast alvast summer proof maken. Maar ook in de andere kustgemeentes kun je terecht voor een shopping spree: de winkelstraten van Oostende, Blankenberge, Nieuwpoort en Knokke-Heist staan vol met leuke boetieks, grote merken en gezellige conceptstores.

Feest mee

Haven Blankenberge boten

In een verlengd weekend worden er aan zee vaak leuke evenementen georganiseerd die enkele dagen duren. Zo vallen de Havenfeesten in Blankenberge geregeld samen met het Hemelvaartweekend en dat is ook dit jaar het geval!

Ga het water in

Put van de Cloedt Watersport Lakeside Paradise Knokke

Of het nu met een boot is, of met een zwembroek en een duikbril of met een surfboard, je kunt niet ontkennen dat de Noordzee saai is. Het is wel nog altijd een beetje koud, maar geen paniek. Er zijn genoeg indoor zwembaden aan de kust waar je in kunt plonzen met de kinderen. 

Ontdek meerdere kustgemeentes

Fietsstuur oosteroever Oostende

Kom eens uit je comfort zone! Het wil niet zeggen dat je in de ene kustgemeente verblijft, dat je ook enkel daar moet blijven! Een fietstochtje maken van Nieuwpoort naar Bredene of met de Kusttram op pad gaan zijn ideaal om zo meer kustgemeentes op een korte tijd te ontdekken. Als je van musea houdt kun je in Koksijde terecht, maar in het naastliggende Nieuwpoort heb je ook het Westfrontmuseum. Van Koksijde naar Nieuwpoort rij je met de Kusttram zo'n 20 minuutjes, dus heel erg lang zit je er niet op!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer