Zomer aan zee is...


21 juni is de officiële start van de zomer! De zon komt vaak piepen met vertraging, maar dat weerhoudt ons er niet van om op vakantie te gaan naar de Belgische kust. En de zomer zit bomvol activiteiten, feesten, festivals en natuurlijk strandbars!  

Vuurwerk donker

Zomer aan zee is... vonken en vuur!

Zie je het vuurwerk al weerspiegeld in de zee? Elke zomer zijn er verschillende spektakels te bewonderen aan de Belgische kust. Enkele uitschieters zijn het vuurwerkfestival in Oostende en het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke!

Wil je graag weten wanneer er vuurwerk wordt afgeschoten? Je vindt het hier.

Voor hondjes is vuurwerk vaak niet zo'n toffe beleving. Check onze tips om je hond rustig te houden tijdens vuurwerk.

Cocktail De Promenade Beach

Zomer aan zee is... strandbars afschuimen!

Voetjes in het zand, cocktail in de hand: dat schreeuwt pas echt zomer. Akkoord, het weer in België voelt niet altijd als zomer, maar dat wil niet zeggen dat je je niet tegoed kunt doen aan fruitige cocktails en genieten van een zonsondergang. Sommge strandbars aan de kust gaan all out om de juiste sfeer te creëren: palmbomen, luxueuze ligbedden en signature cocktails! En als het regent, zijn er nog genoeg cocktailbars aan de kust!

Weet je nog niet welke smaken je moet geprobeerd hebben? Ontdek 5 cocktails die je deze zomer moet geprobeerd hebben!

Je cocktail showen op Instagram? Gebruik onze tips voor de perfecte cocktailfoto!

Cartoonfestival Knokke tent

Zomer aan zee is... feest!

Het evenementenaanbod in de kustgemeentes is in de zomer niet mals: Stripfestivals, Paravangfeesten, Trammelant en Parkies zijn slechts een kleine greep uit de feesten die deze zomer plaatsvinden! Plezier gegarandeerd voor jong en oud, muziekliefhebbers en foodies en eigenlijk voor iedereen.

Hou de kalender in de gaten om te weten waar jij deze zomer naartoe kunt!

Festival Podium feesten menigte

Zomer aan zee is...muziek!

Pukkelpop, Werchter, Tomorrowland,... de festivalzomer komt er weer aan, ook aan zee. Feesten in de zilte zeelucht en dansen tot je erbij neervalt in het zand!

Een overzichtje nodig van de festivals? Die vind je hier!

Barbaar interieur

Zomer aan zee is...ontdekken!

In het voorbije jaar zijn aan de Belgische kust een aantal nieuwe zaken opengegaan die zeker eens de moeite waard zijn om te bezoeken! Barbaar is alvast een leuk adresje om een cocktail of 2 achterover te slaan met enkele tapas erbij. Misschien kun je wel één van de rare ijsjes proberen in een ijssalon aan de kust!

Ontdek de nieuwe adresjes aan de kust!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer