De Panne - afbeelding 1
De Panne - afbeelding 2
De Panne - afbeelding 3
overcast clouds
12°C
2 Beaufort 6 Bft

De Panne

Oudste natuurreservaat van Vlaanderen

Kilometerslange duinreservaten

De bakermat van de zeilwagensport

In De Panne moet je zijn voor een combinatie aan natuur, vele sportieve mogelijkheden en een enorm breed strand. Je kan er uren wandelen, strandzeilen en volop genieten van het actieve buitenleven en wonderbaarlijke strandzicht.

Je waant je als een god in Noord-Frankrijk als je door de pittoreske Dumontwijk wandelt. Deze wijk wordt gekenmerkt door de typische Noord-Franse cottagestijl en is sedert 1995 beschermd erfgoed. 

Wil je met elke voet in een ander land staan? Aangezien De Panne grenst aan het Franse Bray-Dunes, kun je dit perfect doen. Kijk zeker uit naar het grenspaaltje! Of liever helemaal naar een ander land? Tijdens de zomermaanden kun je vanuit De Panne de oversteek Calais-Dover maken.

Voor de fervente wandelaars en natuurliefhebbers is er De Westhoek, het oudste natuurreservaat van Vlaanderen. In dit ongerept duinengebied kan je genieten van de natuur, en dat maar liefst 11 kilometer lang.

Plan met de kinderen een bezoek aan Plopsaland De Panne. Met meer dan 50 attracties en 10 themazones is urenlang plezier ongetwijfeld gegarandeerd! Je kan er ook het hele jaar door genieten van tal van liveshows en betoverende evenementen.

Met het statige Leopold-I monument, op de Leopold I Esplanade, wordt de blijde intrede van Koning Leopold I, de eerste vorst van België, in ere gehouden. De nabijgelegen Koninklijke Kapel bewijst eens te meer de band die De Panne heeft met ons Koningshuis. Een must see voor iedere cultuurliefhebber!

Wil je nog wat meer te weten komen over de zee, het strand en de duinen? Breng dan een bezoekje aan de permanente en tijdelijke tentoonstellingen in bezoekerscentrum De Nachtegaal.

Wist je dat ...

  • je de citygame ‘Rosalie’ in De Panne kan spelen? Toerisme De Panne ontwikkelde dit splinternieuwe digitale spel om de kinderen op een boeiende en speelse manier de Dumontwijk te laten verkennen.
  • je in de Panne op verschillende plaatsen kan moutainbiken? Huur een mountainbike en trek het bos in!
  • Duinpark Kykhill tijdens het voorjaar van 2013 volledig in eer werd hersteld? Het is een plaats waar je kan genieten in de groene long van De Panne.

Dienst Toerisme

Toerisme De Panne - Website

Zeelaan 21, 8660 De Panne - Plan je route

058 42 18 18
toerisme@depanne.be

Huur een vakantieverblijf in De Panne, rechtstreeks van de eigenaar.

WOWie & Germain WOWie & Germain WOWie & Germain

WOWie & Germain

Love it

Vakantieverblijf voor 17 personen met 5 slaapkamer(s) in Oostduinkerke.

Oostduinkerke

17 personen

vanaf € 1780 per verblijf

Toon prijzen
Residentie Verony 1 Residentie Verony 1 Residentie Verony 1

Residentie Verony 1

Love it

Vakantieverblijf voor 4 personen met 1 slaapkamer(s) in Blankenberge.

Blankenberge

4 personen

vanaf € 200 per verblijf

Toon prijzen
Evelyn-zeedijk Evelyn-zeedijk Evelyn-zeedijk

Evelyn-zeedijk

Love it

Vakantieverblijf voor 5 personen met 2 slaapkamer(s) in Blankenberge.

Blankenberge

5 personen

vanaf € 300 per verblijf

Toon prijzen

Blogberichten uit De Panne