Zomer aan de Belgische kust

Ah, de Belgische kust, met haar grote stranden en rijke natuurgebieden. Het hele jaar door is er wel wat te beleven, maar in de zomer bloeit de kust helemaal op! Van De Panne tot Knokke, in elke kustgemeente is er wel wat te beleven tijdens de zomermaanden. Zoek je nog inspiratie om een leuke zomer aan zee tegemoet te gaan? Laat je inspireren door Strandverblijf!

Strandbars afschuimen

Cocktail

Wat is er nu beter dan van een cocktail te nippen terwijl je lekker luiert in de zeteltjes van een van de vele strandbars aan de kust? In Knokke en Blankenberge vind je de meeste strandbars, maar ook in de andere Belgische kustgemeentes kun je terecht voor een fruitig drankje, al dan niet met alcohol. 

Ontdek de strandbars aan de Belgische kust

Leuke evenementen

De kustgemeenten halen tijdens de zomer vaak alles uit de kast om ervoor te zorgen dat je een topzomer beleeft! Festivals, workshops, tentoonstellingen en feestjes, een programma om u tegen te zeggen.

Ontdek de evenementen aan de Belgische kust

Zoveel dingen om te doen

Wandelen of fietsen op de zeedijk is tof om te doen, maar er zijn zoveel meer activiteiten! Minigolf, karten, lasergamen, escape rooms en meer zijn ook terug te vinden aan de kust, dus je zult je niet snel vervelen! Als het te slecht weer is om een wandeling te maken zijn er gelukkig nog heel wat indoor dingen om te doen (zie verder).

Ontdek alle activiteiten aan de Belgische kust

Heerlijk eten en drinken

Barbouni souvlakischotel
De Mediterraanse keuken in Nieuwpoort proeven? Bij Barbouni natuurlijk!

Een lekker stukje verse vis, daarvoor moet je aan de Belgische kust zijn. Maar naast de talloze visrestaurants aan zee, zijn er ook heel wat andere keukens te vinden in de kuststeden. Ontbijt, lunch, brunch, diner of een vieruurtje, je hebt keuze genoeg!

Ontdek alle restaurants en brasseries aan de Belgische kust

Wandelen tot je erbij neervalt

We hebben het al eerder gezegd: wandelen aan zee is eens iets anders. De fauna en flora van de natuurgebieden, de prachtige architecturale pareltjes die nog afstammen uit de tijd van de belle epoque, de talloze kunstwerken die je in de steden kunt bewonderen,... Je komt altijd wel iets tegen waarbij je even stil moet staan.

Ontdek de leukste wandelroutes aan de Belgische kust

Fietsen van kustgemeente naar kustgemeente

FIets op Oosteroever Oostende

De Belgische kust is zo'n 67 km lang, dus je kunt met gemak van de ene kustgemeente naar de andere fietsen. Voor de fervente fietsers is een tripje Knokke - De Panne met de fiets zeker de moeite waard én je kunt met de Kusttram terug naar je beginhalte! Maar er zijn in elke kustgemeente ook wel leuke dingen te ontdekken op kortere routes.

Ontdek de fietsroutes aan de Belgische kust

Een avondje stappen

Ga je graag een stapje in de wereld zetten tijdens je vakantie? Aan de Belgische kust heb je heel wat danscafés en leuke plekjes om even rustig te genieten van een (non)alcoholisch drankje. Een show meepikken in een van de grote theaterzalen aan de kust is natuurlijk ook een aanrader!

Ontdek nightlife aan de Belgische kust

Wat bij slecht weer?

Het weer in België is niet altijd zonnig, dus het kan natuurlijk zijn dat je tijdens je verblijf aan de Belgische kust te maken krijgt met een regenbui. Gelukkig zijn er veel dingen die je binnen kunt doen! Musea bezoeken, naar een indoor speeltuin gaan, bowlen, een escape room doen,... er zijn zoveel opties!

Ontdek de leukste indooractiviteiten aan de Belgische kust

Partner Strandverblijf 2HB