Mijn dag in De Haan

Mijn dag in De HaanElke week zit ik wel aan de kust: dan weer eens in Oostende, dan in Knokke, dan in De Panne. Zo doe ik mijn ronde om ervoor te zorgen dat ik precies weet waarover ik schrijf wanneer ik blogs schrijf voor Strandverblijf.

Vandaag zit ik in De Haan, de meest pittoreske kustgemeente als je het mij vraagt. Ik ben gek op de prachtige belle epoque architectuur die je overal vindt in de stad. Ook de zeedijk is een genot om over te wandelen: geen hoogbouw, enkel leuke gebouwtjes die de kustlijn een aangenaam gezicht geven.  

Cheesecake en koffie

Ikzelf ben een grote koffie-lover, het is dan ook mijn missie om de beste koffie’s aan de kust uit te testen. In De Haan zijn er 2 pareltjes die ik heb ontdekt: Bartholomé en ’t Kaffee. Bij Bartolomé is de cheesecake met verse vruchten zeker een aanrader. ’t Kaffee is een nieuwe speler en ligt misschien wat meer verborgen in de Wenduinsesteenweg, maar voor de warme appeltaart kom ik hier graag nog eens terug. Oké, het ging misschien niet om de koffie.

 

Concessie
De Haan is vooral een wandelgemeente: je kunt er uren door de duinen wandelen, over de zeedijk en door de prachtige Concessiewijk. Op de zeedijk vind je beeldhouwwerken terug die niet mis zullen staan in je fotoalbum, online én offline.
Einstein standbeeld De Haan

Ik ontmoette er Einstein: hij zei niet veel, maar het was leuk om toch een genie te ontmoeten. Hij woonde in 1933 enkele maanden in De Haan en kreeg daarvoor ook een standbeeld. 

 

Trammezinno Sweat Goat
Er zijn veel adresjes in De Haan voor een lekkere lunch: ik ging langs bij Moment! om toch maar eens de trammezino Sweat Goat te proberen. Conclusie: het ziet eruit als een simpele croque, maar de combinatie van geitenkaas, honing en zuiderse groentjes zorgen voor een uniek smakenpalet. De gezellige inrichting van de zaak krijg je er gratis bij.
Trap naar spioenkop
Een korte Kusttramrit verder ligt Wenduine, meer hoogbouw, maar ook nog altijd gezellig. De Spioenkop beklimmen is toch wel de moeite waard: je komt misschien met een rood hoofd aan op de top, maar het uitzicht zorgt ervoor dat je je ademnnood even vergeet. Dat lukte bij mij althans.
Strandbibliotheek

Even uitblazen deed ik dan bij Avalanche. De bakkerij verkoopt niet enkel lekker gebak, snacks en koffies, maar ook eigen merchandise! De koffietassen zijn om te stelen (niet dat ik er eentje gestolen heb)! De tearoom ligt in de kerkstraat, niet ver van het strand, maar ik wil graag de zee zien en wandel terug naar het strand. Daar staat ook een strandbibliotheek, waar ik een strip kan lenen om te lezen op het strand. Oude strips lezen heeft iets nostalgisch en verdrijft de tijd.

 

Bij Sunset Beach ga ik dan langs voor een lekkere cocktail om mijn dag af te sluiten. Mijn dorst had de overhand en liet me vergeten om een foto te trekken van de cocktail. Maar je weet vast en zeker wel hoe een cocktail eruit ziet, niet?


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer