102 verdwaalde kinderen in de eerste helft van juli

102 verdwaalde kinderen in de eerste helft van juliIn de eerste twee weken van juli 2019 hebben de redders van het IKWV al 102 verloren gelopen kinderen aan de kust geteld. Het weer in het begin van juli was relatief warm en dat bracht meer mensen naar de kust. Het risico dat een kindje al eens verdwaalt is dan al iets groter. 

In vergelijking met de eerste twee weken van juli van 2019 is het aantal verloren gelopen kinderen redelijk laag. Toen stond de teller op 597 verloren gelopen kinderen. De grootste factor in dit hoge getal was wel het stralende weer in die twee weken, wat ervoor zorgde dat er nog meer mensen op het strand waren. Hieronder vind je een overzichtje van het aantal verloren gelopen kinderen per kustgemeente:

Grafiek verloren gelopen kinderen eerste twee weken van juli in 2019 en in 2018

Bron: IKWV

Doe een verdwaalbandje om!

De kust verdeeld elk jaar zo'n 750.000 gratis polsbandjes waarop je gegevens zoals de naam van het kind en je gsm nummer kunt schrijven. Zo kunnen kinderen die verloren gelopen zijn nog sneller worden teruggebracht naar hun ouders.

De vraag naar gratis polsbandjes is redelijk groot, zeker op drukke dagen. Je kunt ze in verschillende winkels en openbare toiletten krijgen en ook bij de redders, de EHBO posten of de dienst toerisme van de gemeente. Daarnaast is de actie www.kust.promo op de achterkant van de bandjes ideaal voor gezinnen: op vertoon van het bandje kunnen bezoekers van musea, winkels, restaurants en attractieparken korting krijgen.

Onze tips om veilig met je kind naar zee te gaan

Zeemoji lachend mannetje in Oostende

Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken met je kinderen. In sommige kustgemeenten zijn er  nog verdwaalpalen in gebruik (in Oostende heb je dit jaar de Zeemoji palen), wat een goed herkenningspunt is. Misschien is een fluo vlagje bij je zitplaats plaatsen een goed idee om ervoor te zorgen dat jouw kleintje direct weet waar je zit?

Ontdek nog meer tips om veilig met je kinderen naar zee te gaan!


 

Bron: IKWV 

 

Gerelateerde blogposts
Ontdek meer