Schatten zoeken op het strand

Schatten zoeken op het strandMan met metaaldetector op het strand

André* komt elk jaar naar de Belgische kust om zijn favoriete hobby uit te oefenen: kilometers en kilometers wandelen over het strand met een metaaldetector, zoekend naar eender welk soort schat. Zijn detector gaat maar tot 1 meter, maar toch haalt hij soms enkele leuke spulletjes boven. Vandaag zoekt hij met shup en metaaldetector in de hand naar schatten op het strand tussen Oostende en Middelkerke.

 

Hoe vaak kom je naar het strand?

Vanaf april ben ik hier rond aan het lopen. Ik beperk me meestal tot de zomer, in de winter is er niet veel te vinden en is het eigenlijk ook te koud (lacht). In de zomer probeer ik wel veel te komen, want de detector is best duur. De mijne gaat maar tot 1 meter, maar kostte € 2000. De grotere (en duurdere) detectors gaan zelfs tot 2 meter.

Heb je al eens iets kostbaar gevonden?

Neen, nog niet. Ik vind meestal muntstukken van 1 of 2 euro, soms wat oude metalen knopen of zelfs schrapnell van bommen uit de wereldoorlogen. Ik denk dat ik dagelijks zo'n € 10 tot € 18 per dag kan vinden aan kleingeld.

Dat is niet slecht.

Ik mag niet klagen. Het is een hobby, maar ik doe het graag, en zo krijg ik nog wat beweging. Ik wandel veel kilometers op een dag en op zonnige dagen zoals deze krijg ik ook nog eens een kleurtje!

 

*Niet de echte naam


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer