Het lichtfestival in Knokke - weetjes en praktische tips

Het lichtfestival in Knokke - weetjes en praktische tips‘Le Petit Prince’, het boek van Antoine de Saint-Exupéry, behoort wereldwijd nog steeds tot één van de meest succesvolle boeken. Dit poëtisch sprookje vormde in 2019 de basis voor de eerste editie van het Lichtfestival in Knokke.

Een drie kilometer lang interactief lichtparcours, waar jong en oud zich konden laten onderdompelen in een verlichte fantasiewereld. Met meer dan 140.000 bezoekers was deze eerste editie een schot in de roos en maakte het gemeentebestuur een statement dat Knokke-Heist ook tijdens de eindejaarsperiode ook dé ideale badplaats kan zijn voor kerstshopping.

2e editie lichtfestival Knokke - De kleine prins

Voor de 2e editie van het lichtfestival, of beter gezegd, het lichtkunstfestival, neemt de curator de bezoeker mee naar de planeten van de Kleine Prins. Jong en oud worden ondergedompeld in een wereld vol verwondering, verrassing, emotie en poëzie met spectaculaire lichtinstallaties.

Langs een verlicht parcours van drie kilometer vertelt de kleine prins over de planeet waar hij woont. Over een hooghartige bloem en zijn gevecht met de slechte zaadjes. Hij neemt de bezoeker mee naar een paar andere planeten, waar hij merkwaardige bewoners zoals de Koning en de Lantaarnaansteker ontmoet

Lees: "Waarom het lichtfestival in Knokke-Heist een niet te missen winterevenement is"

Wanneer is het lichtfestival in Knokke?

Het lichtfestival van Knokke vindt plaats van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020 op de volgende data:

 • 7 + 8 december 2019
 • 14 + 15 december 2019
 • 21 + 22 + 23 december 2019
 • 25 + 26 + 27 + 28 + 29 + 30 december 2019
 • 1 + 2 + 3 + 4 + 5 januari 2020

Je kan de lichtinstallaties van het lichtfestival telkens van 17u tot 21u ontdekken langs het parcours in Knokke.

Praktische weetjes voor het lichtkunstfestival in Knokke

Het festival past perfect in de ambitie van Knokke-Heist om ook te bruisen in de winter.

 • Bereikbaarheid lichtfestival
  Het lichtfestival is vlot te bereiken met de trein of de kusttram. Kom je toch met de auto? Ontdek dan hier waar je kan parkeren in Knokke.

 • Gratis activiteit voor jong en oud
  Het lichtfestival in Knokke is een gratis activiteit.

 • 8 kunstwerken
  Het lichtkunstfestival heeft 8 verschillende lichtinstallaties. Bij ieder kunstwerk kan je meer info krijgen via de app over de betreffende kunstenaar.

 • 3km wandelplezier
  Het lichtfestival heeft een verlicht parcours van 3km.

 • Toegankelijkheid voor mindervaliden
  Er werd aan iedereen gedacht. Het parcours is rolstoelvriendelijk.

 • Gratis app voor smartphone
  Er is een gratis app die je kan downloaden voor op de smartph Tijdens je reis langs de sterren van de Kleine Prins word je begeleid door onze gratis smartphone-applicatie. Je kunt deze op voorhand of ter plaatse downloaden via de link op de website of via de QR code. Vergeet je “oortjes” niet mee te nemen, met de app wordt je reis nog magischer 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer