Op souvenirjacht in De Panne

Op souvenirjacht in De PanneSnuisteren tussen de cliché standbeeldjes, sleutelhangers en beschilderde assebakken om toch maar het juiste souvenirtje te vinden, we hebben het allemaal wel eens gedaan. Ondertussen staan de meeste stof te vergaren op de kast of misschien gebruik je ze nog. Maar geef toe: er is niks leukers dan een souvenirwinkeltje binnen te lopen en op zoek gaan naar een leuk cadeautje.

Voor de beste en meest originele souvenirs in De Panne loont het de moeite om eens een kijkje te gaan nemen in de winkels op de Zeelaan.  

Liefhebbers van traditie: Stopcado en Souvenirs

Plaasteren zeemeeuwen, vuurtorens en dolfijntjes sieren de voorkant van de winkel, maar als je goed rondkijkt kun je enkele unieke en merkwaardige parels ontdekken. Zo vonden we dit geweldige bingo-tafereel gemaakt van schelpen. Misschien niet iets wat we direct zouden kopen, maar toch een apart cadeau!

Schelpenbeeldje De Panne Stopcado en souvenirs

Hier zijn nog enkele toppers:

mopshondklok souvenir De Panne metalen beeldjes De Panne souvenir
Wat dacht je van een mopshondenklok als cadeau? Of misschien toch meer voor de bling bling van deze twee decoratiestukken?

Kunstzinnige souvenirs: Essentiel en Berquin

Een uniek kunstwerk is misschien geen standaard souvenir, maar een kunstliefhebber doe je er alvast een groot plezier mee! Hoewel er veel mooie dingen in de etalages van de verschillende winkels pronken, zitten er af en toe toch enkele missers tussen. Onze favoriet: de vuurrode Chihuaha van Essentiel.

 Rode chihuahua essentiel De Panne

Vreemde voorwerpen: Bazar Bizarre

Een antiekwinkeltje als geen ander: Bazar Bizarre verkoopt oude memorabilia en vintage spulletjes, maar het is een leuk winkeltje om even door alle spulletjes te neuzen. Wie weet tik je wel een uniek stuk op de kop dat later veel geld blijkt waard te zijn! (Waarschijnlijk niet, maar een mens mag dromen.)

Voor die nonkel die wel van een glaasje bier houdt
Voor die nonkel die wel van een glaasje bier houdt
Voor de antiekverzamelaars
Voor de antiekverzamelaars
 Om je (klein)kinderen nachtmerries te bezorgen
 Om je (klein)kinderen nachtmerries te bezorgen
 Om je (klein)kinderen nachtmerries te bezorgen  Om je (klein)kinderen nachtmerries te bezorgen  Om je (klein)kinderen nachtmerries te bezorgen

Oosterse charme: Asia

Handgemaakte sjaals en juweeltjes die à la minute worden gemaakt, dat doet denken aan de souvenirwinkeltjes in het buitenland. Maar ook bij Asia in De Panne vind je zachte sjaals, Oosterse draagzakken en juwelen en wierook à volonté. Onze favoriet: de strandtassen met leuke quotes op. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer