Genieten van de rust in Bredene

Genieten van de rust in BredeneBredene is een kleinere, minder toeristische kustgemeente. Ideaal om even tot rust te komen zonder dat je over koppen moet lopen op het strand of moet dringen voor een plaatsje in een restaurant. En als je toch wat meer toeristische dingen wil doen, geen nood: met de Kusttram (of na een lange strandwandeling) ben je in een mum van tijd in De Haan of Oostende.

Duinen Bredene zicht op zee

Bredene is vooral bekend omdat het de enige kustgemeente is met een naaktstrand. Maar wat de kustgemeente ook uniek maakt is dat er geen zeedijk is aan het strand. Je kunt dus van de (bijna) ongerepte natuur genieten.

Ben je deze rare dingen al tegengekomen op het strand? Katja Novitskova maakte de installatie Pattern of Activation (Mutants) voor Beaufort en zal de komende jaren nog wel op het strand te zien zijn. Er zijn nog 2 andere Beaufortwerken om te ontdekken in Bredene, dus kunstliefhebbers, ga maar op pad!

Terras Bredene

Nu, er is geen zeedijk, maar dat betekent niet dat je geen gezellig terrasje kunt doen. Er zijn 3 strandbars waar je van een drankje met zicht op zee kunt genieten, maar die sluiten vaak bij slecht weer. Maar weet je, niets houdt je tegen om met een dekentje en picknickmand de duinen in te trekken en er een picknick te houden. Laat wel geen afval achter! Hier zijn enkele tips zodat je met zo weinig mogelijk afval blijft zitten.

Bredene Paelsteenveld Fietsers

Bredene is wel dé gemeente bij uitstek om te fietsen. Er zijn verschillende fietsroutes die je door de duinen en de bossen leiden, zodat je maximaal van de natuur kunt genieten. De paadjes zijn verhard, maar als je met een mountainbike off road  wil gaan, zorg dan dat je de natuur niet verstoort.

Wandelen in Bredene

Ook om te wandelen moet je in Bredene zijn. Een romantische wandeling door de natuur, of een stevige klim door de duinen, de keuze is aan jou! De Haan en Oostende zijn trouwens redelijk goed te doen te voet.

Frietjes bij Alaska in Bredene
Frietjes eten bij Alaska

Een mens moet eten, ook op vakantie. In Bredene zijn er verschillende leuke zaken waar je terechtkunt voor een lekkere maaltijd of chique diner. 

Kunstgevel Bredene Anni vanhee
Kunstgevel van Annie Vanhee

Nog een kunsttip: ga de kunstgevels van Annie Vanhee in Bredene-Dorp ontdekken! Ze fleuren niet enkel de simpele gevels op, maar zijn ook nog eens interessant om naar te kijken.


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer